În terenul politic PSD joacă la rupere. După ce PNL s-a dezintegrat și riscă să nu mai poată face majoritate alături de UDMR și USR pentru a face un guvern, PSD pune condiții extrem de clare pentru intrarea la guvernare.

PSD nu negociază nimic. Vrea să pună premierul, în situația de dublu șah la Regele Iohannis: USR+PNL+UDMR, nu mai adună 234 de voturi, după exitul celor 15 parlamentari din jurul lui Ludovic Orban și frica de suspendare a președintelui.

“PSD nu va purta discuții sterile privind ministerele. Prima dată discutăm program de guvernare și măsuri. Discutăm cu orice partid care reprezintă cetățenii.  Nu e exclusă nicio o negociere cu PSD.

Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei să nu merg cu propunere de premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluție să își ceară scuze pentru cei 4.000 de români care și-au pierdut viața. Dacă nu mai au contact cu realitatea, să se uite la CNN. Discuțiile din PSD sunt cele 100 de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt și lung”, a declarat Ciolacu.

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu, atac dur la PNL și USR: ”Au dat dovadă de o abordare arogantă și superficială”
Articolul următorLudovic Orban nu va vota un guvern în care intră și PSD