PSD schimbă tirul dinspre liberali spre progresistii de la USR+. Moțiunea de cenzură va fi precedată de o moțiune simplă care să încingă spiritele în Coaliție. Este vizat capul ministrului Cristian Ghinea, de la Fonduri Europene, după publicarea unui PNRR de Cod Penal și de natură sâ dinamiteze întreaga țară. Sunt nemulțumiri explozive în tabăra liberală, între autoritățile centrale și cele locale. Iar agenții economici, greu încercați după aproape 2 ani de pandemie și aleși pe sprânceană în raporturile cu Guvernul, sunt pe cale să iasă cu furcile asemeni țăranilor de la 1907.
Dacă în urma cu 20 de ani ardelenii clamau că s-au săturat de România, acum întreaga țară s-a săturat de jocul de scenă al grupului trans-partinic de la Cluj. În timp ce fac iureș pe scena politică că orașul lui Boc este discriminat și jecmanit sunt cu gentile de voiaj în fața șefului deschis prin PNRR. Dornici mereu de spectacol, românii se lasă fascinați de alba-neagra și plătesc potul împrumuturilor imense făcute în numele lor de băieții deștepți deghizați în vardiști. 
 În Coaliție, identitatea politică s-a dizolvat în zbuciumul intern al fiecărui parlamentar între a fi prostul care plătește oalele sparte și șansa de a se mai agata de un colac de salvare. Așa că moțiunea simplă propusa la ceas de seară de liderul social democrat nu este decât un fin instrument psihologic care să faciliteze descărcarea tensiunilor acumulate și să mai slăbească puțin teama și autocenzura. 
Iar pentru amatori, moțiunea simplă va fi un prilej de a constata cu satisfacție că PSD face pași înapoi și Emil Boc și Florin Cîțu prind aripi.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Alegerile de la Sectorul 1 s-au terminat, dar încă se dispută
Articolul următorVinerea Verde Smart la PSD