PSD cheamă la consultări toate forțele politice parlamentare pe tema exploziei prețului la energie și gaze. Social democrații își declară intenția de a constitui o majoritate parlamentară care să plafoneze prețul la energie electrică și gaze pe o perioada de un an.
PSD a reușit să înființeze în Parlament o comisie de anchetă care să cerceteze cum s-a ajuns la preturi “fantastice”, cum ar spune premierul, Florin Cîțu. “PSD condamnă atitudinea cinică a premierului Cîțu, care s-a opus explicit plafonării prețurilor și a afirmat că nu va apela la pârghiile legale existente, care îi permit Guvernului să adopte imediat o asemenea decizie. Fiindcă Executivul se mărginește doar să constate cum românii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze, cu scumpiri de 300%”, se arată în comunicatul PSD.
Inițiativa PSD vine în întâmpinarea celei mai arzătoare probleme pentru români, dar are relevanță și în actuala criză politică, în ceea ce privește realizarea unei majorități parlamentare care sa asigure guvernarea țării după debarcarea premierului, Florin Cîțu, de la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentFirea cheamă pronia cerească până “se trezește” Nicușor Dan
Articolul următorJudecătorii îi aplică o nouă corecție lui Tolontan