1 Mai 2020 este cea mai trista sărbătoare a Muncii pentru angajații din România. Numeroase luări de poziție ale PSD și ale reprezentanților sai marchează Ziua Internațională a Muncii și deplâng  condiția muncitorilor din România, afectați de șomaj și de sărăcire de la instalarea stării de urgenta. Dar cea mai dureroasa situație este a muncitorilor obligați sa ia calea pribegie în Germania sau în alte state europene și despre care apar din ce în ce mai multe informații privind încălcarea normelor elementare ale salariaților, începând cu durata zilei de munca, numărul de zile lucrătoare din saptamana, absenta asigurărilor sociale sau de sănătate. Vicepreședintele Senatului. Titus Corlatean a adresat public o interpelare premierului, Ludovic Orban, în care i se cere sa prezinte Parlamentului  acordul interguvernamental cu Germania, în baza căruia lucrătorii romani au plecat ca sezonieri, cu transporturi exceptate de la prevederile ordonanțelor militare. Vicepreședintele social democrat al Senatului considera ca în absenta unui astfel de acord, guvernantii de la București  poarta răspunderea penala a consecințele grave asupra sănătății unora dintre lucrători.

Pe de alta parte, un comunicat de presa al PSD arata ca în absenta masurilor de redresare economica, Guvernul Orban poarta răspunderea pentru cei peste un milion de angajați aflați în șomaj tehnic, la care se adaugă 260000 de contracte de munca închise, șomeri fără nicio perspectivă de la 15 mai 2020.

Într o postare pe pagina personala de Facebook, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, amintește protestul muncitorilor din Chicago pentru condițiile inumane de munca, “muncitori abandonați de tara de origine și exploatați de tara adoptiva”, protest care s a soldat cu 11 victine, dar a consacrat  Ziua Internațională a Muncii.

Articolul precedentPentru că românii nu respectă regulile, Raed Arafat susţine că 15 mai nu e ultima zi de carantină
Articolul următorPreședintele PSD vrea sa dovedească “minciuna” prezidentiala