PSD cere imperativ proceduri clare de testare a elevilor și cadrelor didactice pentru a se asigura prezența fizică la cursuri. Într-un comunicat de presă, PSD  atrage atenția că mai sunt 6 săptămâni până la începerea noului an școlar și este nevoie de proceduri și acțiuni corelate ale ministerelor Sănătății și Educației, pentru ca scoala nu doar să înceapă, ci să și continue în format fizic..
“Declarațiile recente de bune intenții exprimate separat de către cei doi miniștri cu privire la acest subiect nu pot ține locul unor decizii clare, aprobate prin acte normative, care să permită achiziția din timp a testelor și pregătirea unităților de învățământ pentru aplicarea procedurilor care ar trebui stabilite în acest sens.

Dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opțiunea vaccinării anti-covid, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariția focarelor în cadrul unităților de învățământ.

Având în vedere iminența celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, lipsa testelor și a procedurilor de testare  constituie risc ridicat de reînchidere a școlilor, ceea ce ar fi o catastrofă mai ales pentru elevii din ciclurile primare unde prezența fizică la cursuri este esențială, după cum susțin insistent mai multe organisme internaționale, precum UNICEF, OMS sau Comisia Europeană”, se arată în comunicatul PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentIa pastila SRS: Impozite pentru coșciuge zburătoare
Articolul următorDan Nica:România a uitat de PNRR în timp ce primele 3 țări au primit bani de relansare!