Marcel Ciolacu somează Guvernul Orban sa modifice legislația privind achizițiile publice pentru produse medicale și aparatura. Altfel, președintele PSD spune ca “ii lăsăm pe medici sa lupte cu mainile goale”. Mulțumit de primarii și consilierii locali ai PSD care au operat rectificări ale bugetelor locale pentru nevoile medicale, Ciolacu avertizează ca spitalele nu pot face achizițiile dacă Guvernul nu modifica legislația.

“Fac un apel către Guvern și președinte sa trimită urgent teste către spitale. În multe județe, oamenii au ieșit din carantina  și nu au fost testați pentru ca nu exista teste. (…) Cazul de la Gerota trebuia sa fie un semnal. Din păcate nu s a făcut nimic și am ajuns la un caz mai grav, Spitalul de la Suceava” a arătat liderul PSD și a cerut urgent Guvernului sa aloce 5 milioane de euro pentru aparatura medicala.
Președintele PSD a anunțat ca merge mai departe cu cele 5 inițiative legislative – plafonarea prețului la alimente și medicamente, amânarea ratelor a chiriilor și a facturilor la utilități, șomajul tehnic etc – și a promis ca PSD se va mobiliza pentru ca în 10 zile sa fie în stare de promulgare.
In plus, președintele Camerei Deputatilor a anunțat ca toți parlamtarii partidului au fost de acord sa doneze jumătate din indemnizație pentru echipamente medicale de protecție.

Articolul precedentLuptă pentru România
Articolul următor#Doar FAPTE. Primăria Sectorului 5 continuă să-și sprijine cetățenii