Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, îndeamnă Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea amenzilor din timpul situaţiei de urgenţă. 

„Am atras atenţia Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanţele militare. Dar a preferat să acţioneze în forţă, cu gândul doar la imagine şi mai puţin la drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor! Între timp – 300 de mii de români au fost amendaţi! O lege care s-a aplicat discreţionar şi care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuşi cam mult! Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenţia şi termenii de aplicare a sancţiunii. Acum, aceste greşeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluţie legislativă în Parlament”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Liderul PSD mai spune că este normal ca aceia care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiţi, dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea. „Şi în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-şi acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic. Românii, în marea lor majoritate, au înţeles şi au respectat măsurile luate de autorităţi pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel şi de acum înainte”, a menţionat el. Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

Articolul precedentToni Greblă explică: cine poate beneficia de anularea amenzilor
Articolul următorSenatorul PSD Daniel Zamfir a reuşit să impună prin lege scăderea dobânzilor la creditele ipotecare