Surprinzător pentru mulți, atacul președintelui, Klaus Iohannis, la PSD se inscrie perfect într-un manual elementar de propagandă politică. Guvernul Orban este un eșuat chiar pentru mulți liberali.  Când evoluția pandemiei va fi previzibilă, pragmaticii democrat liberali, oțeliți la școala lui Traian Băsescu, se vor retrage strategic. O mișcare exersată și inteligentă și în 2000, când PNȚCD a ieșit în mare viteză din istorie. Foarte probabil ca la cumpăna dintre decenii, Traian Băsescu să devină ctitorul unui muzeu de istorie contemporană!

Președintele Klaus Iohannis nu poate spera la reușite guvernamentale și nu este nici timp, nici confortabil să schimbi echipa guvernamentală. S-a și văzut următorul la rând și s-a speriat și șeful statului. După Orban, vine Citu! Iar în România, buna guvernare se plătește scump pentru ca nu poate ocoli interese pe care nu are voie să le deranjeze.

Când lucrurile merg prost nu trebuie neapărat să te apuci de treabă. N politică e suficient să găsești doar un vinovat. Și să ai tăria ca, indiferent de ce spun ceilalți, să repeți periodic cauza tuturor relelor. Periodic și fără nici cea mai mică urmă de îndoială, Klaus Iohannis ne explică profesoral: PSD este vinovat pentru toate neîmplinirile românilor.

Adeseori, românii au rămas cu gura căscată la discursul prezidențial. Se întâmplă lucruri grave. În scenă sunt firme, măști, băuturi alcoolice…nici urmă de pesediști! Nicio problema! Președintele României a avut  acelasi discurs: guvernarea ”nefastă” a PSD este de vină pentru nereușitele guvernării PNL! De vină este PSD și când votează guvernul liberal și când votează starea de urgență! Pentru toate necazurile este de vină PSD! 

Pentru toate nereușitele guvernării PNL! Chiar și pentru aliura de parodie cu care 4 -5 oameni din echipa Orban reusesc să facă un cor pe 100 de voci!

Discursul invariabil al președintelui României are efectul firavei picături de apă care sapă în piatră. Iar acuzația este formulată întotdeauna destul de sec, într-un limbaj decent și telegrafic. O aplicație politică a faimoasei metode de tortură cunoscută sub denumirea de picătura chinezească. Metoda cu succes garantat dacă e aplicată cu consecvență, cu perseverență!

Klaus Iohannis asmute PSD, inrăiește Opoziția, în primul rând pentru că afirmațiile repetate devin axiome și apoi, de unde nu dă Dumnezeu să scape PNL de povara guvernării în prag de criză economică și de alegeri!? Pentru că în noiembrie 2019 cine putea bănui la ce se înhamă? Dacă va merge pe mâna PNL sau cartea câștigătoare a viitoarelor alegeri va fi de la USR –PLUS (Dan Barna a și marcat simbolic că o ia de la zero!), președintele României chiar afirma răspicat că întotdeauna are varianta B în buzunar. Constanta politică e PSD vinovatul de serviciu. Indiferent de variantă.

Orice boală își are leacul. Si PSD are posesori de centură neagră. Poate că o temă nteresantă de meditație este dacă atunci când ești prins într-o menghină, reacția în forță este răspunsul potrivit. Pentru că peste accentul german se așterne un parfum oriental din ce în ce mai înțepător. Răspunsul depinde de punctul către care urmărești să canalizezi energia.

Articolul precedentEugen Teodorovici: România nu este de vânzare
Articolul următorAurelian Bădulescu îi cere explicaţii preşedintelui Camerei Deputaţilor