Consiliile judeţene au angajat cheltuieli de 322 de milioane de lei pentru combaterea pandemiei, bani promişi de guvern şi ne alocaţi, conform aprecierilor lui Marian Oprişan, preşedintele asociaţiei Consiliilor judeţene. La aceşti bani se adaugă şi cheltuielile primăriilor. Tot el a atras atenţia la sfârşitul lunii trecute că autorităţile locale pot intra în incapacitate de plată după 1 iulie dacă nu se rezolvă injecţia financiară propusă de guvern. Conducerea interimară colectivă a PSD a reluat, luni, în Kiseleff, discuțiile despre situația financiară a administrațiilor locale, după starea de urgență și cheltuirea banilor primăriilor și CJ-urilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Începând de la 1 iulie, Consiliile Judeţene şi marile primării de municipiu „vor intra în colaps financiar”, spun social-democrații.

SOLUȚIA agreată în BPN al PSD este ca săptămâna viitoare, când va ajunge rectificarea bugetară în Camera Deputaților, să se aloce mai multe fonduri spre:• Spitalele aflate în prima linie de luptă cu coronavirusul• Asistența socială (majoritatea primăriilor si CJ-urilor mai au bani doar o lună să plătească drepturile bănești)

În Kiseleff s-a mai discutat că în administrație s-au și taiat fonduri de către Guvern și au fost și cheltuieli mari in pandemie.

Articolul precedentAM SĂRBĂTORIT DORINȚA DICTATURII?
Articolul următorS-a hotărât! Congresul PSD va avea loc înainte de alegerile locale