PSD a transmis luni, pe pagina de socializare a partidului, că analizele agențiilor internaționale de rating ar demonstra că guvernarea PNL „îngroapă economia României” printr-un „dezmăț pe cheltuieli și ZERO măsuri pentru încasări de venituri la bugetul de stat”:

  • „Una după alta, agențiile de rating dau note cu minus României și arată dezastrul creat de Guvernul PNL în doar 5 luni și jumătate. Deja agenția de rating Fitch a redus perspectiva României la negativ, din cauza “derapajului semnificativ al finanțelor publice”. Se confirmă, astfel, ceea ce am arătat în mod clar românilor încă de la învestirea guvernului PNL încoace: dezmăț pe cheltuieli și ZERO măsuri pentru încasări de venituri la bugetul de stat. Agențiile de rating taxează Guvernul PNL pentru risipirea a 17 miliarde lei în lunile noiembrie și decembrie pe despăgubiri, rachete, fond de rezervă pentru primarii liberali, rambursări de TVA nejustificate.
  • Experții financiari critică împrumuturile aproape zilnice făcute de PNL în numele românilor, pentru a-și satisface clienții electorali. Aceste împrumuturi fără noimă au dus la o creștere a datoriei guvernamentale cu 28 de miliarde de lei în doar 3 luni de guvernare. Se întreabă și experții Fitch: ce ați făcut cu banii că nu se vede nimic?! Prezentarea unor prognoze economice mincinoase și a unor rectificări iluzorii în Parlament îngrijorează. La fel, creșterea costurilor de finanțare, perspectivele de triplare a ratei șomajului, în condițiile în care există deja peste 1 milion de contracte de muncă suspendate.
  • Cum să nu se degradeze ratingul României când dezastrul din economie se vedea încă din luna februarie, de dinainte de apariția efectelor crizei coronavirus iar Guvernul PNL nu a luat nicio măsură de stimulare economică sau protecție a populației? Când Guvernul PNL trimite în Parlament o rectificare în care arată că se gândește doar la alegeri, cerând în plus 4 miliarde de lei la cheltuieli pentru primarii liberali și firmele de casă? Când a trecut mai mult de o lună de la declanșarea epidemiei de COVID-19 și nu vedem niciun IMM care a primit capital de lucru, când niciun loc de muncă nu a fost salvat, când niciun român nu a primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă, fără dobândă la dobândă?
  • Cum să nu scadă perspectiva de rating când pe guvernul PNL nu-l mai împrumută nici măcar băncile din România pentru că are zero credibilitate? Agențiile de rating arată foarte clar: Guvernarea PNL îngroapă economia României!”
Articolul precedentO nouă restricție îi așteaptă pe români! Ministrul Sănătății a confirmat
Articolul următorNE SCHIMBA TREI ZILE?