Incompetență actualei guvernări a atins cote greu de imaginat. Iar populația devine un cazan sub presiune indiferent de ce vor sondajele de opinie să o facă să creadă.
Criticile Opoziției par lipsite de rost și enervează. Ce ne transmite acest indiciu? Că oamenii vor să se dea cu pumnul în masă. Vor acțiune! Nu se mai mulțumesc să-i înjure pe cei care-i nemulțumesc. Sudalma nu-i mai răcorește pe români. Satira ii enervează! Ii irită! Gluma lui Marcel Ciolacu pus pe mâncat popcorn în fața filmului de acțiune cu hoții și vardiștii de la PNL Timiș a primit comentarii pe cât de acide, pe atât de nedrepte. Pentru că nu PSD poate să repare voturile acordate cu larghețe de români PNL și USRPLUS, după un an de guvernare liberală care anunța la modul cel mai clar falimentul economic și dezinteresul total pentru categoriile vulnerabile. Astăzi PSD este în Opoziție prin votul dat ca la operetă de unii sau prin dezinteresul față de alegeri al altora. Iar indemnul ca social democrații să salveze țara prin denunțuri la DNA este capcana fatală care ni se întinde tuturor. Nu activismul politic al PSD salvează independența justiției, ci curajul magistraților de a-și face treaba, de a arăta că nu sunt  frunze în vântul politic și își merită statutul special și grila de salarizare cu care ii recompensează societatea românească. Dimpotrivă, un PSD denunțător este crucea definitivă pe sistemul de drept din România. 
Desigur, PSD se poate confrunta direct cu fapte penale, cum este cazul de la sectorul 1 și atunci un demers în justitie este firesc. Dar nu poate face lumină în ceea ce privește împrumuturile uriașe făcute fără un rost economic recognoscibil de către premierul, Florin Cîțu. E vară, e cald, dar astfel de enigme  neelucidate este obligatoriu să ajungă pe masa Parlamentului, să oblige responsabilii BNR la poziționări și soluții asumate. 
Așa cum băgatul bățului prin gard nu e de folos nimănui decât celor care privesc lacom la România. Bătaia dintre liberali și dintre liberali și progresiștii este demult scăpată de sub control și incurajarea ei nu face decât să-i nemultumească pe cei abandonați de guvernanți. Ce simt părinții copiilor lăsați pe câmp, ce simt dâmbovițenii din zona DJ714 afectat de inundații care așteaptă rectificarea bugetară din septembrie, ce simt mamele care își plimba copiii printre șobolanii din parcurile bucureștene când văd ironiile PSD? Furie!!! Furie că există oameni care râd de durerea ta! E o capcană la care PSD trebuie să ia aminte și să  treacă de la Opoziția constatatoare la Opoziția luptătoare. Și nu doar în București, ci la nivelul întregii țări e nevoie de acțiune politică: referendum, sesizări, memorii,, comisii de anchetă parlamentară, audierea guvernatorului BNR, organizarea de grupuri de acțiune civica, chiar grupuri de dezbatere și organizare în online etc. Sunt multe căi de urmat și  e de discutat care este cea mai potrivită. Dar ele se circumscriu verbului a face. ACȚIUNE! Suntem în august cu valul 4 la ușă. Iarăși ii trimitem pe copii acasă pentru ca nu se înțelege Barna cu Cîțu? Domnule Ciolacu, ajutați-i pe părinți sa se organizeze, să impună testarea în masă și copiii lor să se poată întoarce la școală în condiții de siguranță! Oamenii ăștia nu se ceartă în căutarea celei mai bune soluții, ci doar ca să ne țină ocupați și să nu se întâmple nimic bun pentru oameni!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRealitatea.net, poziție de TOP în online-ul românesc și în luna iulie
Articolul următorPSD declanșează reforma administrativă de la Buzău