Deputatul PSD Vasile Toma a anunțat că PSD a demarat procedurile parlamentare pentru o viitoare inițiativă legislativă de plafonare a prețurilor la energie, „Lupta lor sinistră pentru putere exclude orice măsură și orice minimă atenție la problemele reale ale românilor. După săptămâni întregi de demersuri în care am solicitat ca legea consumatorului vulnerabil să reprezinte cu adevărat nevoile și interesele întregii populații și am adus amendamentele necesare, alături de colegii mei social-democrați, consider că, după adoptarea acestei legi, plafonarea este următoarea soluția necesară și eficientă pentru a proteja românii. Singura care îi mai poate apăra de apocalipsa energetică.

Agățat de putere și preocupat doar de negocierile politice, premierul Cîțu a respins cu cinism această măsură. Mai mult, a refuzat și continuă să refuze să folosească pârghiile legale existente, care îi permit Guvernului să adopte imediat o asemenea decizie.

Împreună cu toți colegii mei parlamentari social-democrați, inițiem proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energie și gaze. În Parlament, există premisele necesare pentru a construi o majoritate care să susțină adoptarea rapidă a unei asemenea legi”, a declarat Vasile Toma, deputat PSD.

PSD a inițiat mai demult Legea consumatorului vulnerabil, votat acum în Parlament, aproape în unanimitate.

Florin Cîțu a respins ideea de plafonare a prețurilor energiei.

Pe piața mondială, prețul gazului și al energiei electrice este la un maxim istoric, mai ales datorită strategiei UE de atingerea obiectivului de zero emisii de carbon până în 2050.

O companie americană a vândut produse de gaz lichefiat pentru douăzeci de ani,

Articolul precedentCristoiu: Ciolacu este de zece ori mai bun decât Hrebenciuc
Articolul următorEmil Boc laudă abilitatea PSD de ațâțare a forțelor din coaliție