În condiţiile în  care conducerea PSD atacă guvernul Orban pentru că doreşte amânarea alegerilor locale de frică de a da piept cu electoratul, Marian Cucșa, deputat de Timiș ales pe listele ALDE, în prezent membru în Grupul Parlamentar PSD din Camera Deputaților, a depus un proiect de lege pentru amânarea alegerilor din 27 septembrie. 

„Prevederile propuse de prezenta iniţiativă pentru alegerile locale programate a se desfăşura la data de 27 septembrie 2020, vin în contextul actualei stări determinate de pandemia de coronavirus şi au în vedere în primul rând siguranţa şi sănătatea cetăţenilor. Datele oficiale pe care guvernul şi-a fundamentat prelungirea stării de alertă indică 1.600 cazuri noi pe zi în luna august şi o creştere exponenţială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare. În acest scenariu pare o iresponsabilitate să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie 2020.”, arată deputatul Marian Cucșa în expunerea de motive, scrie România liberă.

În opinia parlamentarului, în plină ascensiune a cazurilor noi de îmbolnăviri cu Covid-19 partidele politice nu își pot strânge semnături de susținere pentru candidaturi păstrând distanțarea socială iar în campania electorală întâlnirile publice cu alegătorii ar fi cadrul propice pentru transmiterea noului coronavirus între participanți.

Proiectul de lege depus ieri la Camera Deputaților, primul for sesizat, are nevoie mai întâi de votul deputaților. Ulterior, Senatul, ca for decizional, trebuie să adopte proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale din 27 septembrie.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: Arafat e şeful şefilor
Articolul următorS-a aflat motivul pentru care Petre Daea nu a mai apărut în spațiul public! „Vă anunț că…”