Primarul orașului bistrițean Sângeorz-Băi a postat o filmare pe contul său de Facebook, în care, pe un ton foarte vesel, anunța că a închiriat un avion pe care l-a pus să stropească orașul cu țuică și palincă. Traian Ogâgău, primar PSD, nu a surprins foarte tare localnicii prin gestul lui de bășcălie, deoarece e cunoscut și pentru condamnarea penală pe care a obținut-o după ce i-a atribuit un teren tatălui său, fără licitație. Decizia nu e definitivă.

Filmarea primarului Ogârău a devenit cunoscută în special după ce a fost difuzată într-o emisiune TV. Realizatorii l-ausunat pe primarul Ogâgău ca să-l întrebe mai în amănunt ce este cu avionul cu care și-a anunțat concetățenii că a împrăștiat o substanță ca să omoare coronavirusul. Dialogul dintre primar și cei din studioul televiziunii îl puteți vedea aici.

La începutul convorbirii telefonice, Traian Ogâgău a mimat că este beat și a spus că avionul a stropit cu palincă stațiunea și câmpurile fiindcă băutura tradițională este cel mai bun dezinfectant. Apoi, abordând un ton obișnuit și zicând ”să lăsăm gluma la o parte”, primarul l-a adus în discuție pe un anume Daniel Suciu, care a tras cu tunul prin oraș, pulverizând nu-se-știe-ce-soluție. 

„Nu a lămurit națiunea cine e Daniel Suciu din Sângeorz-Băi, dar s-a înțeles că avionul lui venea să contreze în fața concetățenilor tunul cu pulverizator al celui menționat.”, titrează EVZ.ro, care a intrat pe firul acestui circ. 

Bătaie electorală?

După intervenția TV unde a simulat sau nu că e sub influența băuturilor alcoolice, primarul PNL și-a anunțat și o nouă candidatură și a revenit cu o altă postare pe Facebook, în care susține că totul a fost o glumă.

”COMUNICAT! Dragii mei sângeorzeni. Acest filmuleț este o parodie, o glumă și trebuie tratată ca atare. Nu știu cu tunul cum e, dar eu NU AM PLĂTIT NICI UN AVION, nu s-a dat cu nici o substanță, STAȚI LINIȘTIȚI, soluția o are Dumnezeu.
Vă rog respectați măsurile de igienă, distanțarea socială și toate deciziile în vigoare”.

Contracandidatul său, deputatul PSD Daniel Suciu, a obținut aprobare pentru a folosi în oraș un tun cu care să pulverizeze dezinfectant. Au împărțit localnicilor măști și mânuși. Medicilor de familie l-au oferit combinezoane și alte materiale de protecție. De aducerea tunului și de toată operațiunea s-a ocupat deputatul PSD.

Așadar, Daniel Suciu este cel nominalizat de PSD pentru primăria Sângeorz-Băi. 

Suciu a fost ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

Ca replică la tunul lui Suciu, primarul Ogâgău a gândit planul cu avionul postat pe Facebook știind că va atrage atenția presei și că mesajul lui va ajunge, într-un fel sau altul, nu numai la electoratul lui, ci mai ales la liderii PNL de la centru, pe care-i atenționa astfel că vor pierde primăria la alegerile din toamnă, atâta vreme cât în lupta electorală PSD vine cu tunul să omoare Covidul, iar el aruncă pe cer un virtual avion încărcat cu palincă, scriu jurnaliștii de la EVZ.ro.

Ogâgău a refuzat etilotestul Poliției Rutiere!

Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Năsăud pentru că i-a atribuit un teren tatălui său, fără licitație. Decizia nu e definitivă. Nu e prima ciocnire cu legea a primarului PNL. Ogâgău mai are un proces penal pe rol pentru că a refuzat prelevarea de probe biologice atunci când a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției.

EVZ: „Susținerea tacită a PNL a penalului de azi”

La începutul lunii martie, Traian Ogâgău s-a suspendat din PNL, datorită situației juridice în care se află. Acum vrea să candideze ca independent. PNL nu a făcut altă nominalizare, ceea ce înseamnă o susținere tacită a penalului de azi. Și, cum publicitatea electorală costă, Ogâgău s-a gândit să creeze el un gen de știre bulversantă și a făcut filmarea aceea cu avionul, după ce și-a văzut adversarul politic că dezinfectează orașul cu un tun. Culmea este, că el însuși îi dăduse aprobare lui Suciu să o facă, scrie EVZ.ro.

Articolul precedentCând vor avea loc alegerile locale?
Articolul următorPSD ii amintește președintelui ca a revocat o pe Kovesi prin purtătorul de cuvant