Deputatul PSD Bogdan Cojocaru îi cere primarului Iaşiului Mihai Chirica să explice de ce municipalitatea a pierdut finanţarea mai multor proiecte europene, solicitându-i totodată să se ocupe de dezvoltarea oraşului, nu de atacarea adversarilor politici. Bogdan Cojocaru i-a transmis duminică primarului Iaşiului Mihai Chirica o scrisoare deschisă după ce edilul l-a atacat, într-o postare pe Facebook, numindu-l “politician mărunt“ şi “parazit“.

“Am rămas neplăcut surprins de virulenţa şi agresivitatea cuvintelor pe care mi le-aţi adresat. Tânăr fiind, la fel ca şi dvs., am considerat că a face public o serie de observaţii administraţiei locale nu poate să reprezinte un atac la democraţia pe care, chiar domnia voastră o clamaţi, de ani buni, pentru Iaşi. Îmi închipui că nu vă este tocmai confortabil, acum, că aţi ales să intraţi într-un partid (PNL – n.r.) aflat în degringoladă“, afirmă deputatul social-democrat, Bogdan Cojocaru.

Deputatul PSD îi cere lui Chirica să se ocupe de dezvoltarea oraşului, nu de atacarea adversarlor politici şi îi aminteşte edilului că primăria a atras doar 180 de milioane de euro din fonduri europene, în timp ce Consiliul Judeţean Iaşi a reuşit să atragă o sumă de cinci ori mai mare.

Totodată, deputatul Bogdan Cojocaru îi solicită lui Mihai Chirica să explice de ce Primăria a pierdut proiectul de 12 milioane de euro pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice, precum şi un alt proiect pentru reabilitarea a trei blocuri turn din centrul Iaşiului.

Pe de altă parte, deputatul Cojocaru spune că atunci când a fost “plantat“ la şefia filialei municipale PSD, Chirica a fost primit cu braţele deschise în partid, însă “după ce s-a văzut cu sacii în căruţă au mai fost buni doar cei care i-au cântat în strună“.

În ultima perioadă, între primarul Mihai Chirica şi deputatul PSD Bogdan Cojocaru au avut loc mai multe schimburi de replici.

Edilul ieşean a scris sâmbătă seară pe Facebook că le mulţumeşte tuturor consilierilor locali pentru că au votat favorabil cu o zi în urmă pentru un împrumut în valoare de 21 milioane de euro, bani cu care va fi mutat actualul depou de tramvaie şi vor fi modernizate 14 şcoli şi grădiniţe.

Totodată, Chirica a scris că îşi asumă trecutul politic, dar că priveşte cu tristeţe cum nişte foşti colegi din PSD “a căror probitate morală este cel puţin îndoielnică jignesc cu nesimţire personalităţi ale echipei“ pe care el a creat-o.

“Desigur, în politică, la umbra copacilor apar şi lăstari. Unii rodesc, unii se usucă, iar alţii se transformă în paraziţi. Astfel de exemple se mai găsesc în politica ieşeană: politicieni mărunţi, ajunşi din întâmplare în Parlamentul României, care îşi schimbă stăpânul după cum bate vântul. Îi spun deschis lui Bogdan Cojocaru, deputat PSD în Parlamentul României: să vă fie ruşine! V-aţi căţărat pe votul românilor, iar odată ajuns în fotoliile luxoase din Parlament, aţi uitat cine v-a trimis acolo şi ce eraţi înainte de a ajunge parlamentar“, a scris edilul Mihai Chirica pe Facebook.

Articolul precedentLiderul grupului parlamentar al PSD se războieşte cu pupilul lui Dacian Cioloş
Articolul următorLia Olguţa Vasilescu: ‘E greu de presupus că Parlamentul va mai prelungi starea de urgenţă’