Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă a decis să facă public modul în care DSP Vrancea, instituție condusă de un membru PNL, își bate joc de locuitorii urbei. Edilul s- arătat deranjat de faptul că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a cerut primăriei încă 90 de lei pentru fiecare test pe care ar urma să îl facă cadrelor medicale, polițiștilor, jandarmilor, militarilor, angajaților ISU Vrancea, celor de la Serviciul de Ambulanță, Poliția Locală și funcționarilor publici aflați în legătură directă cu cetățenii. 

Într-un comunicat oficial, primarul Cristi Misăilă a făcut cunoscut comunității ce artificii face șeful liberal de la DSP ca să mai încaseze niște bani. Redăm cele mai importante pasaje din textul făcut public.

”În data de 5 mai 2020, Primăria Municipiului Focșani a predat un număr de 1.000 kituri pentru determinarea SARS Cov 2 către Direcția de Sănătate Publică Vrancea, în baza unui protocol de colaborare prin care municipalitatea a dorit să sprijine instituțiile statului în stoparea efectelor pandemiei la nivel local. 

Pentru achiziționarea acestor kituri, Primăria Municipiului Focșani a plătit suma de 84.000 lei. 

În data de 11 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică, condusă de un membru PNL Vrancea, a solicitat Primăriei Focșani sume suplimentare de bani pentru a testa categoriile de persoane pentru care au fost oferite kit-urile. Este vorba de 90 lei conform unei note de fundamentare a tarifului. Acești bani sunt solicitați pentru echipamente și servicii care sunt deja plătite de Minsterul Sănătății! 

Este vorba despre echipamentele de protecție a personalului DSP Vrancea, (combinezoane, măști, cizme, viziere, mănuși etc) materiale de dezinfecție, alte materiale necesare eliminării deșeurilor periculoase, cheltuieli de personal, cheltuieli cu amortizarea echipamentelor, cheltuieli indirecte și cheltuieli de regie. ”Pentru cazul în care reactivii sunt achiziționați de instituții publice, care doresc testarea personalului pe bază de contract încheiat cu DSP, prețul este de 88,82 lei/test și pentru simplificare, rotunjit va fi de 90 lei/test”, se arată în Nota de fundamentare a tarifului pentru prestări servicii analize și teste microbiologice a DSP Vrancea. 

Cu alte cuvinte DSP Vrancea se comportă ca un laborator privat și cere bani pentru echipamente și servicii deja plătite de Ministerul Sănătății!”.

La final, edilul municipiului Focșani face un apel către toți liberalii, mai ales către lideri.

”Domnilor liberali, lăsați deoparte politica, lăsați deoparte interesele meschine și nu mai abuzați de funcțiile pe care le ocupați vremelnic! Înțelegeți că aveți obligația să îi testați pe cei din linia întâi! Faptul că cereți bani suplimentari arată că, la ordin politic, faceți orice pentru a nu demara testarea solicitată de Primăria Municipiului Focșani! Să invocați costuri suplimentare pentru echipamente și materiale finanțate deja de Ministerul Sănătății reprezintă un abuz de putere! Vă repet, focșănenii au nevoie de măsuri instituționale corecte, care să le ofere certitudinea că sănătatea lor nu este în pericol”, a scris primarul Cristi Valentin Misăilă.

Articolul precedentDezvăluiri. Rețeaua lui Voiculescu se extinde. Povești și donații, felul în care își susține campania
Articolul următorMinistrul Dezvoltării, poreclit “GRINDĂ”, campionul cumetriei politice