“Libertea” duce de mai mulți ani o bătălie umăr la umăr cu Daniel Băluță, primarul PSD de la sectorul 4. În urma unui articol, publicat recent, despre vandalizarea Colegiul Național Mihai Eminescu, aflat în așteptarea finanțărilor, primarul s-a declarat surprins că în text se preia un mesaj despre care se face afirmația că ar aparține unui fost elev din «Eminescu» care «și-ar fi arătat nemulțumirea de felul în care a ajuns acum colegiul» și al cărui conținut este următorul: «Merita făcut și mai rău, iar pe pereți scris numele celor care promit de 3 ani că într-un an e gata liceul». În articolul publicat în «Libertatea» se face o mențiune generală că acest mesaj ar fi fost scris de «cineva pe Reddit». „Libertatea instigă public la viitoare fapte penale de distrugere,” scrie Daniel Băluță în dreptul la replică, trimis ziarului.

“Cu toate acestea, în mod substanțial, trebuie să constatați faptul că, prin acest demers «Libertatea» nu face altceva decât să instige public la viitoare fapte penale de distrugere care să aibă ca obiect același imobil. Audiența de care se bucură «Libertatea» face ca preluarea unui mesaj anonim de pe un site necunoscut și publicarea sa să aibă un potențial propriu de instigare publică la comiterea de fapte prevăzute de legea penală. Mai mult decât atât dar tot atât de grav, prin mesajul din LIBERTATEA ce se referă la „scrierea unor nume pe pereți”, se instigă și la manifestarea oprobriului public față de anumite persoane, așa cum este și cazul meu, doar pentru că fac parte din administrația publică locală. Totodată atitudinea reporterului care semnează acest articol este cu atât mai surprinzătoare cu cât, chiar în finalul textului se menționează faptul că finanțarea pentru reabilitarea imobilului încă nu a fost obținută ceea ce ar trebui să excludă ideea de culpă,” a încheiat primarul sectorului 4 noua rundă a războiului cu “Libertatea.”

 

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: politrucii au aflat ieri că există David Popovici
Articolul următorGabriela Firea, reacție dură după ce Nicușor Dan a sugerat că nu va fi susținută de PSD pentru un nou mandat la Capitală