Președintele PSD anunță că, până la 31 decembrie 2022,probkema pensiilor speciale va fi închisă. Liderul social democrat a explicat în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu că data limită este jalon pentru ministrul Muncii, Marius Budăi, și reforma pensiilor va fi realizată printr-un proiect de lege, pus în dezbaterea publică și adoptat de Parlament. “Nu va fi o ordonanță de urgență!”, a asigurat Marcel Ciolacu în fața valului de pensionari în rândul magistraților, procurorilor și polițiștilor. Pentru realizarea reformei pensiilor speciale s-a beneficiat de consultanța Băncii Mondiale și ceea ce este cert este ca nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul.
În alta ordine de idei, președintele PSD a arătat că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. “Niciodată eu şi colegii mei nu am văzut pensiile militarilor intrând la speciale, pentru că sunt ocupaţionale şi există peste tot în lume. Ar fi culmea, cu război la cea mai lungă frontieră cu ţara în conflict, să intrăm într-o zonă de discuţie pentru pensiile militare. Nu am văzut nimic de la interministerială, dar să vedem soluţiile care sunt să închidem discuţia cu pensiile speciale. Pe 31 decembrie se închide discuţia cu pensiile speciale”, a afirmat Marcel Ciolacu.  De asemenea, procentele de majorare se aplică părții de contributivitate și nu sumei integrale.  Marcel Ciolacu a acceptat ca se are în vedere o creștere a vârstei de pensionare, dar a menționat ca a fost asumată de fosta coaliție PNL-USR și promite ca modificările nu vor fi făcute peste noapte. Va fi un proiect de lege, adoptat de Minister, de Guvern și, ulterior, în Parlament, și nu o ordonanța de urgență.
Este de remarcat ca Marcel Ciolacu promite rezolvarea, cu un termen ferm și scurt, după 3 ani de lamentări, declarații de răsunet și eșecuri repetate din partea liberalilor în frunte cu Rareș Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre atentatul de la Istanbul: E o situație complicată în Turcia. Liniștea care a existat în ultimii ani nu a fost specifică
Articolul următorPreședintele PSD îl lasă pe Klaus Iohannis în afara deciziei guvernamentale. Poate la PNL….