Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezavuat public acțiunile “electorale” ale președintelui Klaus Iohannis și  s a declarat nedumerit în legătură cu miza acțiunilor prezidențiale. Într un interviu DCNews, liderul social democrat l a atacat dur pe șeful statului, pe care l a asemănat cu un consilier local care se lauda în sat ca ceea ce face primarul i se datorează lui. “Cineva crede ca asta e nivelul romanilor?”, s a întrebat retoric președintele Camerei Deputatilor și a mărturisit ca el  “a avut așteptări de la președinte” sa iasă din logica electorala și  sa facă posibil un proiect national bazat pe solidaritate politica.

Marcel Ciolacu spune ca perspectivele României sunt sumbre, iar economia are nevoie urgent de un plan de reconstrucție cu o susținere politica larga. Dupa15 mai vor fi cunoscute și planul economic propus de PSD și riposta politica  la absenta politicilor economice și abuzul de putere din partea președintelui și premierului, dar Marcel Ciolacu a refuzat sa ofere mai multe amănunte și sa se pronunțe în legătură cu o eventuala moțiune de cenzura. “Nu am așteptări constituționale de la premierul Ludovic Orban. PROBLEMA MEA este de ce în lupta electorala continua sa se implice președintele?” a arătat Marcel Ciolacu și a subliniat ca “forțele politice trebuie sa se unească în jurul unui program economic pe termen mediu și scurt, pana la alegerile generale”. 

In ceea ce privește calendarul electoral, Marcel Ciolacu a declarat ca PSD va tine cont de opinia specialiștilor în sănătate și va susține organizarea alegerilor atunci când chemarea în fața urnelor nu ii va pune în pericol pe români.

Articolul precedentSesiune parlamentara extraordinara în lunile de vara
Articolul următorPreședintele Camerei Deputatilor cheamă DIICOT în disputa cu Klaus Iohanis