Autorul moral al crizei este președintele României. Președintele României are prerogativele constituționale de a interveni în ceea ce se întâmplă în acest moment. Să se implice în Coaliția SA!

Este indemnul și acuzația adresate șefului statului de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Intervievat de jurnalistul Mihai Gâdea, liderul  social democrat a acuzat USRPLUS de cacealma, dar este convins că Guvernul Cîțu va cădea în cele din urmă. Situația României este foarte grea, iar conflictele din Coaliție țin exclusiv de lupta pentru șefia din propriile partide, atrage atenția președintele PSD. De aceea PSD este hotărât sa facă tot posibilul pentru demiterea Guvernului Cîțu. De problemele românilor nu se ocupă nimeni de la Guvern și situația va deveni tot mai rea. “Dacă AUR și USR-PLUS depun o moțiune, PSD votează moțiunea. Eu vă promit că toți colegii mei vor vota moțiunea. Eu nu depun moțiunea, dacă nu am 234 de semnături. Nu vreau să se folosească de PSD. Prioritatea zero a românilor este să plece guvernul Cîțu”, a declarat președintele PSD în emisiunea lui Victor Ciutacu. Mai mult decât atât, președintele PSD a explicat la Realitatea Plus că este gata să negocieze textul moțiunii pentru ca celelalte partide să semneze moțiunea. Destinatarul principal al acestei precizări este USRPLUS, împreună cu care PSD are suficiente voturi pentru a demite Guvernul Cîțu.

Marcel Ciolacu a atenționat că PSD va susține ulterior doar un guvern condus de PSD așa cum s-au câștigat alegerile, dar guvernul de uniune națională propus în iarnă nu mai este de actualitate. Cel mai probabil aceasta criză se rezolvă prin alegeri anticipate, a arătat președintele PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMoțiunea PSD, gata pentru semnare: Dreapta a adus sărăcie și haos în România
Articolul următorMarcel Ciolacu: „USR trăiește într-o mascaradă. Să se hotărască dacă sunt în guvern sau opoziție”