Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ieșit în apărarea profesorului Alexandru Rafila. Acuzațiile aduse tatălui lui Alexandru Rafila ca ar fi fost cadru activ în Securitate în anii 50 a fost respinsa de liderul social democrat care a explicat ca nu este normal sa răspundă copii pentru păcatele părinților. Marcel Ciolacu a dat asigurări ca aplică aceeași regula și Pentru premierul, Ludovic Orban, al cărui tată a fost căpitan în Securitate Reproducem integral declarația politica a șefului PSD :
Cred cu tărie că orice persoană care #candidează pentru o funcție în administrația publică a țării trebuie analizată prin prisma traseului său profesional, a integrității și a opiniilor sale politice sau de specialitate. 

Dar este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților! De aceea, nici nu m-ați auzit vreodată să-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii ’50. 

Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astăzi, în calitate de #premier al României! Sunt sigur că, după haosul în care ne aflăm astăzi, românii îl vor judeca! 

Îl voi susține pe Alexandru Rafila sau pe orice alt coleg care se înscrie în PSD în fața tuturor atacurilor josnice, în care se amestecă neadevăruri crunte despre familie și viața personală. 

Și cred că, între politruci semidocți precum Orban, Tătaru sau Turcan &co și profesioniști cum sunt experții în sănătate publică Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea românilor va fi simplă!

Sursa: Realitatea Din PSD