Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al Președintelui Klaus Iohannis, a fost numit premier interimar, luni seară, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul în urma rezultatulul obținut de PNL la alegerile parlamentare.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citește și: ”Ludovic Orban, anunț de ultimă oră după alegerile parlamentare: Am luat decizia să îmi depun mandatul”

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu, reacție după demisia lui Ludovic Orban, la Realitatea PLUS: „E un gest de iresponsabilitate totală”
Articolul următorCiolacu îl contrazice pe Iohannis, la Realitatea PLUS: Majoritatea de centru-dreapta nu există matematic – 25 și cu 15 fac 40, până la 50 lipsesc câteva procente