Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, i-a anulat ieri mandatul primarului PNL din Lugoj, Claudiu Buciu, pe motiv că edilul și-a schimbat domiciliul în Germania, unde locuiește familia sa, dar legea interzice acest lucru.

„Prefectura a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar de Lugoj, Claudiu Buciu, si-a schimbat domiciliul din România în Germania de aproximativ o lună şi jumătate. Codul administrativ e foarte clar. Nu îmi rămâne decât să închei înainte de vreme mandatul domnului primar al municipiului Lugoj. Acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului”, a anunţat Mihai Ritivoiu, vineri, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro. 

Ordinul poate fi atacat în justiţie

Potrivit prefectului, ordinul de încetare a mandatului primarului din Lugoj poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ care se va judeca cu prioritate.

Claudiu Buciu face naveta în fiecare săptămână între Lugoj şi oraşul din Germania unde se află soţia sa şi cei trei copii, susțin jurnaliștii locali.

citește și:Primarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Presa locală, citându-l pe Buciu, susține că acesta va ataca Ordinul prefectului în justiție. El motivează că are și pașaport de român stabilit în străinătate și o carte de identitate valabilă.

Claudiu Buciu a trecut recent printr-un scandal, în urma deciziei sale de a desființa mai multe instituții culturale, pentru a le reorganiza cu oamenii săi.

Alin Nica, președintele PNL, a declarat că acțiunile edilului lugojean sunt antiliberale și că va propune conducerii partidului suspendarea sa pe timp de șase luni.

Totodată, fostul primar al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu acuză că în aceeași situație se află și Dominic Fritz, edilul care n-ar fi avut domiciliu în oraș.

Articolul precedentGabriela Firea vrea o lege care să permită statului să apere drepturile copiilor din familiile cu risc
Articolul următorCodrin Ștefănescu: Vom avea un președinte patriot