Membrii Biroului Electoral Municipal au decis că nu-I interesează modul prin care președintele BES, un procuror, a intrat în spațiul de depozitare a buletinelor de vot.
Astăzi la, Biroul Electoral Central se va dezbate contestația formulate de primarul Dan Tudorache. Prezent într-o emisiune tv, avocatul Gheorghe Piperea a dezvăluit calea de atac în vederea anulării rezultatului alegerilor din acest sector.

Avocatul Gheorghe Piperea a spus că “există în Codul Administrativ, la articolul 149, o dispoziție care supune validarea mandatului de primar printr-o hotărâre a Judecătoriei, dacă este vorba despre primar de sector, și respectiv unei hotărâri a Tribunalului, dacă este vorba despre Primarul Capitalei. Invalidarea acestui mandat, posibilă în fața judecătorului, se poate dispune pentru încălcarea condițiilor de legitimitate sau pentru fraudă electorală. Ori, frauda electorală nu a fost luată în discuție, ci doar cele de renumărare a voturilor care au fost respinse în cascadă”.
“Judecătorul poate, în baza articolelor 531 și 532 din Codul de Procedură Civilă, la cererea unei persoane interesate, să formuleze o procedură de audiere a tuturor persoanelor implicate. Eu, în calitate de avocat al domnului Dan Tudorache, mâine o să depun o astfel de cerere de intervenție pentru Sectorul 1 și voi cere, printre altele, să fie introduși în cauză pentru a fi audiați toți membrii Biroului Electoral de Circumscripție, începând cu domnul procuror, față de care avem o plângere penală în momentul de față, și voi cere să se verifice dacă există sau nu fraudă electorală. Judecătorul, în baza liberului aces la justiție, poate să soluționeze o astfel de cerere și să ducă la invalidarea rezultatului alegerilor”, a spus avocatul, la Antena 3.

Articolul precedentPSD a câștigat cu 41,9% alegerile din Vrancea
Articolul următorCorneliu Ștefan și Cristian Popescu Piedone, premianți pentru campaniile profesioniste