Lipsită de experiență politică, USRPLUS este pe cale să rateze șansa de a reprezenta Dreapta românească. Abulia liberală i-a amețit pe  cei de la USRPLUS și au devenit confuzi în legătură cu obiectivele și țintele proprii.
Concurenta acerbă dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban a antrenat greșeli în serie din partea liberalilor culminând cu Congresul-atentat la sănătatea publică, cu strângerea laolaltă a presedintelui, Klaus Iohannis, Cabinetului Cîțu și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, la o acțiune infecțioasă și sfidătoare.
Sunt puțin mportante procentele din sondaje, reglate să se respecte reciproc datele. Esențial este că, de la demararea competiției interne, PNL e constant în picaj și în ultima lună au fost factori convergenți de discreditare. In loc să descarce tensiunile și să aducă o reechilibrare, o răcorire urmată de o liniștire, Congresul a aprins noi conflicte. Abia de la unda verde la atacul prezidențial venită de la Ludovic Orban, oamenii lui simt nevoia sâ-și mărturisească public durerile și nemulțumirile. Este adevărat ca ei se expun inconștient în vreme ce Ludovic Orban încearcă să se erijeze, prin proceduri constituționale și procedurale complicate, drept singura soluție de avarie pentru o majoritate muribundă și un președinte din ce în ce mai mozolit de zoaiele pe care și le aruncă liberalii între ei. Iar USRPLUS nu pare nici măcar îngândurată de coincidența cu care organele de anchetă își finalizează lucrările.
Dar dincolo de scenarii și ipoteze, degringolada PNL ridică problema alternativei pentru ceea ce sociologii numesc  electoratul de Dreapta. Fără PNL unde să fugă? La PSD? La AUR? Poate la UDMR? USRPLUS e în plin meci intern și cativ propriilor combinații. De la Palatul Parlamentului nu bate mai departe de Palatul Victoria și nici dincolo de iarna aspră a anului 2021..

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCINE este omul din umbra lui Klaus Iohannis – Dezvăluiri INCENDIARE la Culisele statului paralel
Articolul următorJoi ora 21:00 – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vine la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru