La 5 dimineața arde o clădire a Spitalulului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. La fața locului sosesc Raed Arafat și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Zeci de mașini de pompieri. Salvări. Și spitalul are nevoie de salvare. 120 de pacienți, bolnavi de COVID-19, cu pneumonie, sunt scoși cu cearșafurile. 5 morți, înregistrează oficialii. Destui pentru Klaus Iohannis să se trezească?
“Au trebuit să moară oameni,” a zis el după Colectiv. Primul ministru, căzut în disgrație, a plecat. Primarul de sector s-a trezit cu dosar penal. Azi, nimeni nu se mai revoltă. Nu se mai cere nicio demisie. Scuzele iau locul acuzelor. E în firea omului să nu se revolte împotriva cea ce iubește.

Se face cam ora 10,00 iar Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, are telefonul închis. Și Florin Cîțu, la fel. Ei sunt conducătorii agreați. O rezistentă întreabă pe pagina lui Robert Turcescu: “ce ați fi vrut să vină Nicușor Dan să verifice prizele?’ I-am răspuns: “cu Firea-n funcție, erați cu plăcuțele suedeze-n dinți și cu sutienele rupte la proteste”.

Acum nu se mai activează rețeaua #rezist. E prea ocupată cu preluarea frâielor puterii. E pusă în funcții, ca să facă bani.

Președintele nu mai spune că “au trebuit să moară oameni.” Și la Spitalul din Piatra Neamț și la “Matei Balș” sunt puși oamenii noului regim. Nici pâs, spre ei sau vreun deget ridicat.

Presa anunță pe surse că vinovate ar fi aerotermele aduse în spitalul bucureștean. Termomentrele sunt înghețate la 17 grade, de mai multe zile. Căldura vine din rețeaua pe care Nicușor Dan a spus că o rezolvă.

Robert Turcescu îi ia un interviu scriitorului Florin Toma, internat cu COVID-19. “A supraviețuit, dar a trăit momente îngrozitoare în „cel mai modern spital de boli infecțioase din România” din cauza frigului inuman din saloane. Temperatura în care stăteau bolnavii internați depășea arareori 17 grade Celsius. Pentru a face față frigului, în unele saloane printre care și cele cuprinse în incendiul de azi-noapte, Florin Toma spune că pacienții veniseră de acasă cu aeroterme. Mărturia lui Florin Toma, în interviul acordat în exclusivitate pentru EVZ.

Nicușor Dan ține pacienții în frig. Dar ce să meargă el să le sufle aer cald? Nimeni nu protestează că la ora 10 era încă în pat.

Vă imaginați cum ar fi urlat trupele de comando rezist dacă era primar general Gabriela Firea?

Imaginile cu pacienții bolnavi de COVID-19, cu pneumonie și febră, cărați în cearșeafuri, la – 4 C, sunt cutremurătorare. Doar că pentru Nicușor Dan există înțelegere.

Nimeni nu demisionează. Pe loc repaus.

Articolul precedentIa pastila SRS: Episod special. Se va lăsa cu demisii după incendiul de la Matei Balș?
Articolul următorCifra neagră: 7 incendii în spitalele din România! „Vom continua să numărăm morții”