Prefectul liberal de Vrancea Gheorghiță Berbece vrea să schimbe managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani, aflat în subordinea Ministerului sănătăţii, pentru a pune o “duduie blondă, fără nicio experienţă,” susţine Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, într-un comunicat de presă. 

Prefectul a anunţat că vrea conducere militară pentru a se răzbuna pe actualul director. 

“Acest individ, numit prefect în condiții dubioase și cu o experiență profesională la fel de dubioasă, execută, întocmai, ordinele PNL Vrancea – lichidarea sub orice formă și cu orice chip a conducerii Spitalului Județean Focșani pentru a face loc duduii blonde! Cum se poate executa acest plan mai bine, dacă nu la adăpostul unei conduceri militare?” se întreabă Oprişan.

Totodată, preşedintele CJ Vrancea aminteşte că Spitalul Militar Focșani a fost primul spital închis ca urmare a faptului că 41 cadre medicale de aici au fost testate pozitiv COVID-19. Mai mult de atât, o parte din personalul infestat de la Spitalul Militar Focșani a fost responsabil și pentru infestarea medicilor de la Spitalul Municipal Adjud, o a doua unitate medicală închisă în Vrancea din cauza epidemiei de coronavirus. 

“În toată această perioadă, singurul spital care a oferit pacienților servicii medicale a fost Spitalul Județean Focșani. Medicii de aici au fost și sunt în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus pentru că au respectat protocoalele medicale și pentru că au avut în dotare mai multe echipamente de protecție, încă de le începutul acestei crize!, mai spune Oprişan care i-a făcut o listă lungă de întrebări prefectului Berbece.

Articolul precedentRaed Arafat: va fi o perioadă ca în război
Articolul următorCe ai voie să faci de Paşte? Răspunsurile OFICIALILOR