Cu toate că numărul îmbolnăvirilor este în scădere, iar unele țări, precum China și Germania, deja au început să relaxeze măsurile dure pe care le-au implementat, OMS vine cu vești proaste! 

Pandemia e departe de final, susțin specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății. Ei argumentează că „vârful COVID-19 nu se vede”. 

“La nivel mondial, 90 de procente din cazuri provin din Europa şi Statele Unite. Deci suntem siguri că nu vedem încă vârful”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, doctor Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă, la Geneva.  În China, “cea mai mare ameninţare o reprezintă cazurile importate. Nu ar trebui să ne aşteptămcu adevărat să vedem vaccinul timp de douăsprezece luni sau mai mult”, a adăugat Harris.  

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, citat de MTI, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns marţi dimineaţă la 1.512, dintre care 122 au fost fatale. În ultimele 24 de ore au decedat 13 pacienţi cu COVID-19, iar numărul celor testaţipozitiv a sporit cu 54, scrie adevarul.ro 

În Bulgaria, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 era, marţi dimineaţă, 695, cu 19 mai multe faţă de ziua de luni, și au un total de 35 de decese, a anunţat şeful Centrului guvernamental de criză de la Sofia, generalul-maior Venţislav Mutafciski, informează BTA. 

Directorul adjunct al Centrului de triere COVID-19 din Chişinău, Alexandru Cornovolov, a menţionat că de la începutul funcţionării instituţiei au fost supuse trierii 113 pacienţi, fiind efectuate 88 de teste de laborator. Dintre acestea, doar în cazul a 22 de pacienţi testul la COVID-19 s-a dovedit a fi pozitiv. Autorităţile medicale au anunţat că în prezent 135 de persoane infectate cu COVID-19 sunt tratate la domiciliu, asistate de medicul de familie.  

Până marţi dimineaţă, în Republica Moldova au fost înregistrate 1.712 cazuri de COVID-19, dintre care 36 au fost fatale.  

Articolul precedentPOT FI SAU…SUNT?
Articolul următorLumina Învierii va fi adusă de poliţişti şi de voluntarii bisericilor