PSD propune plafonarea prețului la gaze și energie electrică pentru următoarele 6 luni. Exista o inițiativa legislativă depusă de social democrați, alertați ca scumpirile astronomice ar putea duce la falimente personale și economice. Fostul premier, Mihai Tudose, a explicat că este o măsură în al12lea ceas, de natură să preîntâmpina efectele în cascadă ale crizei energetice. Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru şase luni a preţului la o medie a ultimelor şase luni de la momentul întrării în vigoare a legii, va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, fondul va fi alimentat de bugetul de stat şi  de sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat. “Atragem atenţia guvernului că această este o soluţie temporară, la adăpostul căreia trebuie să se apuce de treabă. Nu există o soluţie miraculoasă peste noapte, soluţiile trebuiau deja implementate de către Guvern.”, a declaratMihai Tudose în cadrul unei conferinţe de presă. 
Fostul premier a arata ca este nevoie de investitii pentru ca România să-și asigure independența energetică, pe care numai Guvernul le poate face, dar și de apărarea intereselor economice în discuțiile cu Comisia Europeană, cum este necesitatea menținerii în funcțiune a Termocentralei Mintia. Mihai Tudose a argumentat că, în prezent, Germania este pe cale să pună în funcțiune o nouă centrală pe cărbune și numeroase state europene au plafonat temporar prețul energiei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Radu Cristescu (PSD): Dacă Guvernul nu lasă PSD-ul să plafoneze prețurile și să facem o comisie de anchetă, avem DNA!
Articolul următorLiviu Dragnea, adevărul despre jocurile MURDARE din Servicii și Justiție – Trimiteți o întrebare fostului lider PSD: [email protected]