Un document exploziv arată că zăngănitul catușelor poate fi o arma economică redutabilă. Fostul deputat PSD a pus la dispoziția Realitatea Plus declarația de martor a lui Marian Măgureanu, fiul fostului director al SRI, Virgil Măgureanu. Declarația este datată 3o martie 2016, a fost dată în fața procurorilor DNA și face referire la o discutie purtată cu trei  oameni de afaceri implicați in managementul societății de salubritate ROMPREST. Aceștia sunt Florian Walter, Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu.
Potrivit declarației de martor mai sus menționate,  intr o discuție desfășurată la finele anului 2014, Radu Budeanu a lansat în cadrul discuțiilor varianta în care administratorul societății ar fi arestat, ceea ce Dragoș Dobrescu apreciază că ar fi un subiect de discutat.
În mai 2015, administratorul societății, Necula, este arestat, iar mai târziu și Florian Walter este la rândul sau arestat. Ulterior, Florian Walter vindea acțiunile la Rompres . Este ceea ce se cheamă preluarea ostilă a unei afaceri, utilizarea justiției ca mecanism de intimidare și șantaj, iar Cristian Rizea susține ca asa au stat lucrurile în cazul ROMPREST. “în general, în orașul asta al nostru, Realitatea TV se vede peste tot, acest gen de oameni care nu țin de sistemul juridic al statului, impresionează în oraș și se impresionează unul pe altul, dar nu e doar atât, prin faptul că știu ei cine va fi sau cine trebuie sau cine urmează sa fie arestat pentru ca este un joc pervers. Dar ei sunt conectați la persoane care pot să determine arestări sau sunt conectați la persoane care știu că sunt dosare în lucru și că urmează arestări”, a comentat invitatul emisiunii Culisele Statului paralel, invitatul permanent al emisiunii, Dorin Iacob. La rândul său, realizatoarea emisiunii, Anca Alexandrescu a dezvăluit că a investigat și, în perioada noiembrie – decembrie, ANAF efectuase un control la firma ROMPREST.
Dorin Iacob este fostul director de cabinet al fostului director al  SRI, Virgil Măgureanu. De menționat ca Realitatea Plus nu l a contactat pe Marian Măgureanu, autorul declarației de martor care aruncă în aer cercurile Puterii de la București.

Sursa: Realitatea Din PSD