Noul edil al Capitalei, Nicușor Dan, a promis, susținut de Vlad Voiculescu care va ocupa funcția de viceprimar, pe toată perioada campaniei electorale că va anula toate programele inițiate de Gabriela Firea (PSD). Voiculescu a fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și argumenta eliminarea programelor de sănătate cu experiența lui de șapte luni în scaunul ministerial.

Conform zicalei, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, în funcțiile pe care și le doreau, cei doi parteneri politici și stâlpi ai formațiunii politice USR PLUS au schimbat placa. Voiculescu a anunțat că nu va renunța la programele implementate de fostul edil, Gabriela Firea, excepție făcând voucherele de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă.
Reacția lui Firea nu s-a lăsat așteptată: „După o campanie rușinoasă, plină de minciuni și atacuri injuste la persoană, în care s-au străduit să-i convingă pe bucureșteni că nu am făcut nimic iar ceea ce am făcut este prost și vor anula toate proiectele mele, iată că a venit și ziua dreptății. Viceprimarul care va coordona sănătatea a anunțat că va menține toate programele inițiate de mine și echipa mea : investiții în spitale, medicină școlară, teste PCR, stimulente financiare pentru gravide, nou-născuți, procedură FIV, teste genetice pentru cancer etc.
Când chiar adversarii politici îți recunosc munca și implicarea, înseamnă că nu ai făcut umbră pământului fără rost!
A, să nu uit! Domnul în cauză a anunțat că anulează doar stimulentul financiar pentru donatorii de plasmă sanguină, de la pacienții vindecați de Covid! Până acum, avem 155 donatori. Adică circa 500 de pacienți din ATI salvați!
Judecați voi utilitatea acestui program, câtă vreme guvernul nu face niciun efort pentru a asigura plasma necesară cazurilor grave!
Se pare că vanitățile și interesele sunt, la ei, mai presus decât viața oamenilor!”, a transmis Gabriela Firea.