Cel puţin cinci parlamentari PSD, printre care Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor și Şerban Nicolae, au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul dreptei proeuropene la Primăria Capitalei. Potrivit News.ro, documentul  face referiri la acţiuni de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani. 

Denunţătorii lui Nicuşor Dan solicită DNA  începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a lui Nicuşor Dan. 

Denunțul are legătură cu înregistrarea incendiară lansată ieri de Dana Budeanu, înregistrare prin care Nicușor Dan discuta cu un consilier al primarului PSD al Sectorului 4 despre demolarea unei construcţii ilegale în Parcul Orășelul Copiilor.

„În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari. În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie. Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie. Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, se arată în denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA, potrivit documentului obţinut de News.ro.

Articolul precedentShow electoral: Firea vine în platou cu Billy, Nicuşor Dan, însoţit de fratele lui, Câinele
Articolul următorNepotul lui Băsescu, condamnat, pentru o faptă similară cu a lui Nicuşor Dan