În ședința de guvern de astăzi, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că, datorită creșterii solicitărilor de muncitori din țările extremului orient, a deschis o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reușit deja să acorde peste 5.400 de vize de muncă. Își propune să organizeze misiuni similare în Nepal, “pentru că Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forță de muncă străină cele mai importante”, susține Bogdan Aurescu în ședința Executivului.

Ministrul de Externe a fost întrerupt de premierul Nicolae Ciucă: „Avem nevoie să intensificăm această activitate, pentru că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni. Pentru a putea să asigurăm funcționarea multor afaceri”.

Șeful Diplomației a spus că este și motivul pentru care a și acționat pentru a realiza un nou sediu al ambasadei României la New Delhi.

„Pentru a lărgi spațiile de lucru, am alocat personal suplimentar, a fost trimis personal și din Centrală”, a mai spus Aurescu.

 

Articolul precedentSONDAJ CURS – PSD și PNL au sărit de 60%. APP și-a dublat scorul
Articolul următorSenator PSD ironizează protestul useriștilor care cer mărirea salariului minim