Înlocuitorul lui Victor Costache a făcut primul pas greșit, susțin surse medicale, și singura explicație pe care au găsit-o angajații din sistemul medical este aceasta: „Credem că a vrut să favorizeze pe cineva! Pare un aranjament!”.

Iată Ordinul de ministru care acum face valuri în lumea medicală și care îi poate șifona imaginea noului ministru Nelu Tătaru.

În plină pandemie de coronavirus, noul ministru al Sănătății a găsit timp să se aplece și asupra transplantului. Fapt îmbucurător, ar spune medicii, deoarece Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tuturor statelor să nu sisteze activitatea de transplant sau de identificarea a potențialilor donatori de organe.

Totodată, Nelu Tătaru s-a concentrat doar pe transplanturi de țesuturi, mai exact, asupra clinicilor care fac fertilizare in vitro (FIV). Ministrul a modificat vechiul Ordin care dădea clinicilor care fac FIV un timp de 12 luni pentru a se pune la punct cu toate cerințele necesare acreditării. Ele puteau continua activitatea în tot acest timp, însă dacă nu îndeplineau toate cerințe, după cele 12 luni, clinicile erau închise.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a prelungit, printr-un nou Ordin (277/02.04.2020) publicat vineri dimineață în Monitorul Oficial, termenul inițial de 12 luni la 36 de luni (3 ani)! Fără să ceară un acord din partea comisiei de Obstetrică Ginecologie a Ministerului Sănătății sau din partea Agenției Naționale de Transplant.

La Iași au apărut primele comentarii pe această temă, unele cadre medicale comentând decizia pare să fie favorabilă unei clinici private de fertilizare in vitro, a cărei sediu este într-un subsol și care nu ar putea niciodată să îndeplinească toate cerințele de acreditare. Acest termen i-ar da încă 2 ani de funcționare chiar și în condiții improprii.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: “Închideţi dosalele penale deschise pe numele medicilor”
Articolul următorPreședintele PSD Dâmbovița anunță ședința extraordinara a Consiliului Judetean