PSD va depune moțiune de cenzura dacă Guvernul nu va majora pensiile începând cu 1 septembrie. Deputatul PSD, Olguta Vasilescu, a anunțat ca parlamentarii vor începe strângerea semnăturilor pentru moțiunea de cenzura imediat ce va fi data ordonanță de modificare a legislației privind pensiile. Fostul ministru al Muncii a arat ca în prezent cheltuielile cu pensiile echivalează cu 7% din PIB, i vreme ce majorarea prevazuta în legea pensiilor ridica cheltuielile la 11%. Chiar și asa, Vasilescu spune ca majoritatea statelor europene au alocari bugetare superioare, în jur de 13% din PIB. În același timp, doua treimi dintre pensionarii romani au pensii sub 1500 de lei. Deputatul PSD a explicat ca bani la buget pentru aceste majorări trebuie sa fie pentru ca  Guvernul PSD s a împrumutat în 3 ani 17 miliarde de euro, în vreme ce ministrul Citu a făcut împrumuturi de 15 miliarde de euro în numai 6 luni, bani care nu se regăsesc în cheltuielile bugetare.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dan Barna, avere pe cârca celor oropsiți. Cum s-a îmbogățit șeful USR din fonduri europene
Articolul următorLia Olguța Vasilescu își apără legea: ” Poate o trezește cineva pe Violeta care de 5 luni ne spune că nu știe cu cât se cresc pensiile”