Un episod marcant al circotecii politice a fost redat de redactorul-șef al ziarului online Evenimentul Zilei, Simona Ionescu. Aceasta a povestit în ultimul său comentariu, publicat pe EVZ.ro, cum a ajuns un liberal să se facă de râs la TV și care, pentru a drege situația, l-a sunat chiar și pe Ludovic Orban ca să-i țină partea. Liderul PNL nu a dorit însă să intre în direct și să-și apere fratele de partid.

„Scandal tv între primarul sectorului 1 și liberalul Popescu. S-a băgat și Ludovic Orban prin telefon”, s intitulează comentariul Simonei Ionescu, postat pe 7 aprilie ac pe evz.ro. 

„O scenetă incredibilă pentru niște politicieni a avut loc în această după-amiază de marți, în emisiunea Cătălinei Porumbel de la Antena 3. Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi.

Dezbaterea a fost, evident, despre Coronavirus și ce trebuie făcut. În emisiune, prin videocameră, erau Mugur Ciuvică, primarul sectorului 1 Dan Tudorache, tânărul liberal Pavel Popescu și jurnalista Diana Tache. Primarul a anunțat, la un moment dat, că intenționează să cumpere și să aducă în țară un computer tomograf care are un soft ce va permite scanarea plămânilor și astfel se indică dacă aceștia au fost afectați de noul coronavirus. Tudorache a afirmat că a primit aviz de la Ministerul Sănătății, iar miercuri, în ședința de consiliu va supune la vot proiectul care, cu siguranță, va trece. În 10 zile, spunea primarul, aparatul CT va ajunge în București, iar cu el se va putea testa circa 1.000 de persoane zilnic.

Soluția a fost aprig combătută de liberalul Pavel Popescu care a negat cu vehemență că ar exista un asemenea aparat pe piață, că el n-ar exista în nicio țară din lume fiindcă ar fi recomandat de specialiști. ”Terminați cu politicianismele astea, cu minciunile”, replica virulent tânărul politician.

Totul s-a transformat într-un adevărat circ, Popescu refuzând să-i asculte explicațiile lui Mugur Ciuvică, absolvent totuși al facultății de medicină, și îl ataca pe primarul PSD că minte oamenii pentru că nu are cum să aducă un astfel de aparat. Tudorache s-a prins ce-l avantajează și n-a marșat la scandal. Repeta una și bună, că el aduce aparatul. În schimb, Popescu insista la Cătălina Porumbel să-l sune pe premierul Ludovic Orban ca să le spună și el că așa ceva nu există. ”Puteți să-l sunați pe premier, că el răspunde la orice telefon”, a repetat de câteva ori Pavel Popescu. Degeaba îi replica Mugur Ciuvică, într-o notă logică, faptul că Ministerul Sănătății dăduse aprobare de achiziție, că cei de acolo or știi mai bine decât Ludovic Orban…

Părea că nimic nu-l poate convinge pe liberalul pornit pe scandal, astfel încât cei de la Antena 3 l-au apelat pe premier. Acesta nu a răspuns. Iar realizatoarea i-a citit necredinciosului dintr-un articol medical în care se spunea că acest computer tomograf se folosește în Belgia pentru investigarea pacienților cu simptome de COVID-19. Parcă-parcă l-a înmuiat știrea, și-a mai pierdut din vehemență, dar tot a zis că va vorbi cu Ludovic Orban. Porumbel a prins-o din zbor, cum stă bine unui jurnalist, și l-a rugat pe el să-l sune pe premierul Orban, ca să facă lumină.

Circul a cunoscut ”minutul de aur”. Primul apel al liberalului de pe un alt telefon nu a avut succes. Popescu s-a decuplat de la microfonul emisiei și a sunat de pe telefonul său. Se vedea că vorbește cu cineva, dar atât. Nouă, telespectatorilor, și celor din studio ne-a spus că a vorbit cu Ludovic Orban, care era într-o ședință la Guvern. L-am crezut pe cuvânt, dar tot nu ne-a lămurit dacă premierul știe sau nu știe dacă există un aparat ca acel pe care vrea să-l cumpere primarul Tudorache pentru bucureșteni.

Nu știm dacă Ludovic Orban i-o fi frecat ridichea tânărului confrate liberal pentru că l-a băgat în circoteca asta, când medicii și asistentele reclamă că nu au ce le trebuie în lupta lor cu moartea. Dar ar putea să-i explice, când/sau dacă îl mai sună la telefon, că guvernul său e cel care trebuie să se ocupe cu achiziții și că nu așa se luptă cu PSD, mai ales pe timp de pandemie.”, a relatat Simona Ionescu, redactor-șef EVZ.ro.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: În timpul pandemiei, peneliştii numesc mii de rubedenii în funcţii publice!
Articolul următorPrincipiul lui PETER