În Consiliul European, Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de candidate la UE. Un succes în parte și al României care a făcut din integrarea Republicii Moldova propriul obiectiv strategic. De altfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a intalnit la Bruxelles cu premierii și miniștrii de Externe din familia social-democrată pentru a se asigura că votul pentru Moldova și Ucraina va fi dat în unanimitate și nu vor exista surprize.
Comunicatul de presă, de după reuniune, arată că președintele Camerei Deputaților acționează după un plan mai larg de  securitate și modernizare a Estului Uniunii Europene, în căutarea unor soluții pacificatoare și durabile la criza mondială declanșată de agresiunea din Partea Federației Ruse. 
“În ședința de astăzi a #PES, de pregătire a Consiliului European, am susținut necesitatea acordării statutului de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.
Totodată, am pledat pentru proiectul României de a deveni un jucător regional activ, un hub pentru stabilitatea și dezvoltarea regiunii, pornind de la reconstrucția Ucrainei.”
În alta ordine de idei, dar subsumat aceluiași plan, președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, căreia i-a mulțumit public pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la Spațiul Schengen. Urmare a întrevederii, Marcel Ciolacu mizează pe o nouă rezoluție care să susțină aderarea la Schengen a României și care să fie votată pe parcursul următoarei președinții a Consiliului UE.
Din păcate, când în plan extern părea că întreg spectrul Puterii acționa unitar și coerent, apele interne ale colaborării dintre PNL și PSD sunt din ce în ce mai tulburi și agitate.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDin ce cauză și-a dat Adrian Chesnoiu demisia
Articolul următorPSD se opune închiderii minelor