PNL și PSD și-au împărțit piața politică și ii scot din joc pe ceilalți. Ii trimit după țigări. Este teoria consultantului politic, Miron Mitrea, pe care a expus-o la ultima ediție a emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Strategia PSD și PNL este de a nu se bate unul cu celalalt, ci de a regiza un duel civilizat în care fiecare vorbește cu propriul electorat. Își loializeaza electoratul și încearcă să atragă din partea de nehotărâți, unii pe cei de stânga, ceilalți pe cei de dreapta. PSD vine cu măsurile sociale. PSD știe sigur că e nevoie de măsuri economice. Dar le lasă în seamă PNL. E o înțelegere, un tip de alianță subterană.
Măsurile sociale le anunță PSD cu forță și spune și ceva despre măsurile economice. PNL iese și anunță măsurile economice. Spune și ceva despre măsurile sociale, dar în așa fel încât pentru toată lumea să fie clar: electoratul PSD să vadă că partidul lui merge cu măsurile sociale și electoratul PNL sa vadă ca partidul lui merge cu măsurile economice.
Potrivit analistului politic, nimic nu e nou sub soare și tipul de înțelegere social liberală a discutat-o personal cu Bogdan Olteanu, pe vremea când liberalul era președintele Camerei Deputaților (2006-2008).
În alta ordine de idei, analistul politic a atras atenția asupra sondajului realizat de Curs la comanda PNL în luna aprilie 2022 și sugestiv intitulat”Pentru o Românie stabilă”. Este o cercetare multistadială, multistratificată, realizată la domiciliul repondenților, un sondaj amănunțit, reprezentativ pe unități și categorii sociale, costisitor, menit să fundamenteze strategia PNL pentru 2024. PNL și PSD se bat de la distanta pe electoratul nehotărât și pe cel care este tradițional nevotant.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPUTEM PUNE CLEPSIDRA INVERS?
Articolul următorBobby Păunescu dezvăluie motivul pentru care Nicolae Ciucă a devenit o țintă și este atacat: “Nu vi se pare ciudat?”