Scandalul Bîstroe e rezultatul întâlnirii dintre un politician netalentat (Klaus Iohannis) și o administrație de amatori în politica internă și internațională (Administrația Ucrainei condusă de Volodimir Zelenski). Consultantul politic, Miron Mitrea, a pus orice fărâmă de diplomație în cui și a catalogat drept “prostie” deciziile repetate ale autorităților ucrainene, de natură sâ irite statul și cetățenii români.

“Legea minorităților, săpăturile pe Canalul Bîstroe sunt un naționalism imbecil, nu există o motivație economică. Nu vom fi afectați. Pe noi doar ne-a găsit pregătiți să ne inflamăm pentru că suntem frustrați, suntem sătui de taxe, de impozite, de prețuri, ii ajutam pe ucraineni și trebuie să-i ajutăm si ei ne tratează așa”, a declarat Mitrea în emisiunea Culisele Puterii.

Invitatul permanent de la Realitatea Plus a explicat că deschiderea Canalului de transport către Reni are o miza economică mică pentru Ucraina, în condițiile în care, de acolo, Ucraina trebuie să-și ducă marfa prin Moldova și nu este convenabil.

Fostul ministru al Transporturilor susține că pentru Ucraina folosirea Canalului Sulina este mai eficientă, iar, de săpat, sapă și partea română pentru întreținerea canalelor navigabile. Distrugerea Deltei nu vine de la dragare, ci de la agricultura intensivă care se practică acum în fostele ferme piscicole. E grâu și floarea soarelui unde păsările își depuneau ouăle. Nu mai sunt păsări, nu mai este vânat și nu se mai vânează.  Se folosesc îngrășăminte chimice.

“Ne batem joc de Delta de dimineață până seara”, susține Miron Mitrea, convins fiind ca premierul, Nicolae Ciucă, și liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, au vrut doar sa speculeze electoral frustrarea românilor. “Vecinii noștri ucraineni, pe care ii iubim foarte tare pentru că i-au atacat rușii, nu au capacitatea să înțeleagă cum se face politică. Tot timpul au fost așa. Și în 2004. Nu fac decât să alimenteze supărarea noastră împotriva lor. Întreg scandalul este o prostie cât casa. Singura problemă care poate fi importantă este dacă introduc Bîstroe în TEN T și nu pot să o facă fără aprobarea României”, dă asigurări Miron Mitrea.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Putin este isteric, ceaușist, delirează. Ne spune că omoară femei și copii pentru că crede că vrem să desființăm Rusia
Articolul următorMarcel Ciolacu își pregătește mandatul de premier: întrevedere cu președintele Azerbaidjan, Ilham Aliyev