Nu de război trebuie să ne fie frică, ci de căderea între scaune la negocierile diplomatice! Este atenționarea consultantului politic, Miron Mitrea, în legătură cu amenințările de securitate la adresa României generate de situația din Ucraina. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus a apreciat jocul președintelui rus, Vladimir Putin, care joacă politic ca un negociator de excepție și care are ținte multiple. 
Miron Mitrea considera ca Rusia își negociază influența “sub presiunea timpului”, pentru că președintele SUA, Joe Biden, are deja 6 procente sub Donald Trump în sondajele de opinie și este mai dificil de negociat cu fostul președinte american. Actualul președinte de la Casa Alba este “un președinte cu care Rusia își permite să impună”, observă Miron Mitrea. Analistul politic a atras atenția că fără Ucraina Rusia a devenit o putere asiatică și a lăsat să se înțeleagă că întoarcerea în Europa ar putea să treacă printr-o posibilă reconciliere între cele două state slave. Probabil, chiar Rusia este interesată sâ nu se ajungă la acțiuni militare și Miron Mitrea spune ca se așteaptă sa-l vadă la Moscova pe președintele ucrainean în următoarele două săptămâni. 
România este foarte importantă în ecuația geopolitică, dat fiind că linia de apărare a NATO este pe axa Polonia-România. Noi avem în Ucraina o minoritate ale cărei drepturi sunt încălcate de statul ucrainean, există diferende, dar România nu-și apară și nu-și promovează propriile interese, o observație cu destinatar explicit în persoana ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Alexandru Rafila, singurul “prezidențiabil”. Adevărații competitori încă nu au întrat în scenă!
Articolul următorDacian Cioloș a demisionat de la șefia USR, Cătălin Drulă va fi interimar