Coaliția va rezista până în 2024. Merge foarte bine și se va renunța și la rocadă pentru că PSD se înțelege foarte bine cu premierul, Nicole Ciucă.
Consultantul politic, Miron Mitrea, apreciază că “guvernarea nu are probleme”, “premierul cu miniștrii nu se ceartă, sunt în același pas de defilare”, iar Nicolae Ciucă se înțelege foarte bine cu Marcel Ciolacu. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus a explicat că există resurse din abundență și dorința de a le gestiona, iar PSD este mulțumit că a prins guvernarea. “Relația între PSD și premier este foarte bună, fiecare își vede de treaba lui, au stabilit niște direcții mari și merg pe ele. Avem un USR cu probleme mari, un AUR cu probleme mici, un PSD fără probleme, un PNL fără probleme pentru că nu mai are reprezentare politică de marcă în Guvern. (…) Probabil va fi liniște până în 2024”, a evaluat Miton Mitrea scena politică bucată cu bucată. Pentru 2024 se pregătește scenariul din 2000. Electoratul va avea de ales între PSD și AUR, asa cum în 2000 a avut de ales între PSD și PRM, între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor. “Lucrurile s-au complicat mult pe piața politica în ultimii 15 ani. Dacă înainte partidele erau jucătorii principali, astăzi sunt doar aparent și, în orice caz, nu mai sunt singurii jucători. Informatia a devenit principalul mijloc de producție, cei care lucrează cu informația au devenit puternici. Cei care lucrează în servicii de informații, în firme care procesează informația sunt puternici. Și nu doar în România, asa este peste tot în lume. Iar România nu este o tara lipsită de interes geo-strategic încât să nu se uite marile Puteri la ce se întâmplă cu alegerile din România. Toată lumea are interese și toată lumea joacă.(…) Cum s-ar fi tratat situația din Ucraina dacă nu era Joe Biden presedinte? “, a încheiat plin de subînțeles comentariul consultantul politic.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRĂZBOIUL LUMILOR?
Articolul următorMiron Mitrea comentează scandalul momentului: ”USR-ul își face de lucru singur în loc să găsească o soluție”