Mircea Geoana nu va câștiga prezidențialele fără sprijinul unuia dintre cele două partide mari și, dacă va cădea între PSD și PNL, va obține un scor modest care nu l-ar califica în turul al doilea. Este punctul de vedere al consultantului politic, Miron Mitrea, care a apreciat, duminică seara, la Realitatea Plus, că la alegerile interne din PSD pentru desemnarea candidatului, actualul secretar general adjunct al NATO ar obține 5% din voturi.  Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii l-a creditat pe Mircea Geoană ca având șanse mai mari să fie candidatul PNL, decât al PSD, dar considera că odată întrat în turul 2, Mircea Geoană ar fi viitorul președinte al României. În PSD, un candidat cu șanse este Alexandru Rafila, dar cel mai bine stă chiar Marcel Ciolacu,, care nici măcar nu are ambiții prezidențiale. Marcel Ciolacu nu vrea, dar îl vrea partidul, crede Miron Mitrea, care apreciază că și Gabriela Firea e un candidat cu pretenții, dar fără șanse de reușită finală. 
În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, Miron Mitrea crede că este un politician foarte slab, susținut exclusiv din zona USR, fără susținere dinspre PNL și respins de întreaga zonă de stânga, care n-ar obține mai mult de 5% din voturi. 
În concluzie, la aceasta ora, potrivit lui Miron Mitrea, Marcel Ciolacu ar pleca din poll position, dar o înrăutățire a climatului politic și de securitate l-ar aduce în față pe Nicolae Ciucă, un politician pentru vremuri grele. “Lucrurile sunt în mișcare!”, avertizează Miron Mitrea care adaugă că, la ora actuală, vede o competiție între un Mircea Geoană independent, Marcel Ciolacu, de la PSD, și Nicolae Ciucă, pentru PNL.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: unirea cu România ii rezolvă Republicii Moldova dintr-un foc problemele economice și de securitate!
Articolul următorO investigație a jurnaliștilor Realitatea Plus DEMONTEAZĂ acuzațiile Emiliei Șercan