Banii din PNRR nu vor fi fructificați corespunzător. Perspectiva sumbră a fost explicată de Miron Mitrea la emisiunea Culisele Puterii de la Realitatea Plus. “Nu vom trage fonduri europene pentru că nu avem proiecte mature în România. În ultimii 20 de ani nu s-au pregătit proiecte mature. Nu a existat în departamente sau în ministere grija de a pregăti noi proiecte. Îl scoatem acum pe Sorin Grindeanu ca pe un iepuraș drept vinovat că nu face autostrăzi și nu trage banii. Între 2 și 4 ani durează de obicei de la momentul începerii proiectării la momentul când tragi banii. . Majoritatea proiectelor care sunt în dezbatere acum pe marea infrastructură din România. n-au nici studiu de fezabilitate făcut. Și cele câteva care au, au făcute studiile geo pe hârtie. În România nu există proiecte mature lăsate de guvernele anterioare! “, a pus punctul pe I invitatul permanent de la Realitatea Plus și a avertizat că despre autostrăzi, de exemplu, doar s-a vorbit, fără a se elabora proiecte efective.
“Mai rău, pe ultimile reglementari luate de Ministerul Transporturilor nu mai poți face forajele și studiile geo pe hârtie, ci sunt obligați să cheme un inspector care să verifice fiecare lucrare în parte. Avem guvernele care n-au lucrat, firmele private învățate să câștige  făcând mai puțin și mai ușor și mai mult pe hârtie. Din 10 000 de foraje erau învățate sa facă vreo 1500. Au câștigat licitațiile și văd acum că sunt obligate să facă toate forajele. N-au bani nici să facă studiile geo și Ministerul Transporturilor dă din colț în colț”, a explicat Mitrea. 
În ceea ce privește calitatea PNRR, Miron Mitrea a atentionat că abuzul în funcție este și când faci mai putin decât atribuțiile ce îți revin și crede că fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea ar trebui să fie anchetat penal pentru ce a făcut cu PNRR. “Nu se poate ca un om care a fost de două ori ministru să fie prost. Nu se poate! Este doar rău-voitor. Eu aș face o anchetă. Abuzul în serviciu înseamnă și să nu faci ce ai de făcut, nu doar să faci (peste atribuțiile ce îți revin) . Să faci lucrurile în asa fel încât România, țara ta, să nu tragă niciun euro”,a insistat Miron Mitrea asupra prejudiciului grav adus țării noastre de ministrul Proiectelor Europene.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentROMÂNIA,”GRĂDINA LUI DUMNEZEU”?
Articolul următorIncompetență totală la acordarea ajutoarelor pentru săraci