Consultantul politic Miron Mitrea a făcut apel la calm, duminică seara, la Realitatea PLUS. Acesta a spus că starea de urgență care se va instala în România de mâine (luni-n.red) nu este una în stare de război, ci în stare de epidemie.

Consultantul politic Miron Mitrea a făcut apel la calm, duminică seara, la Realitatea PLUS. Acesta a spus că starea de urgență care se va instala în România de mâine (luni-n.red) nu este una în stare de război, ci în stare de epidemie. Totodată, Mitrea este de părere că Guvernul ar trebuie să se mobilizeze mai rapid.

”Nu este o stare de urgență în stare de război, este o stare de urgență în stare de epidemie”, a spus Miron Mitrea, în cadrul emisiunii ”Culisele Puterii”, la Realitatea PLUS.

De asemenea, consultantul politic consideră că Guvernul ar trebuie să se mobilizeze mai rapid. Miron Mitrea a mai afirmat că partidele nu au avut, săptămâna trecută, o poziție clară în contextul crizei de coronavirus și că Gabriela Firea a fost politicianul care a avut curaj.

”Cred că ar trebui să se miște mai rapid Guvernul. Trebuie să avem încredere că Guvernul va lua măsurile care trebuie (…) Săptămâna trecută s-a încheiat într-o incertitudine politică. Partidele nu au avut o poziție clară. Niciun partid nu a reușit să creioneze nimic. Firea a fost politicianul care a avut curaj, să își asume să spună că vom închide școlile. A fost bine că s-a luat măsura”, a mai spus consultantul politic.

Întrebat despre rapiditatea cu care a avut loc învestirea Guvernului, Miron Mitrea a spus că un Executiv poate fi trecut în 16 ore, dar și că, în contextul pandemiei de coronavirus, țara are nevoie de un Guvern.

”România în primul rând are nevoie de un Guvern. Cred că președintele PNL Ludovic Orban a vrut să își asume acest Guvern. Dacă acest Guvern va avea succes numai cu modul cum va gestiona această epidemie, vom  câștiga noi românii (…) Un Guvern se poate trece în 16 ore. Eu știam. Îl sfătuiesc pe Ludovic Orban să își ia în serios rolul de bărbat în funcția de premier”, a mai adăugat Miron Mitrea.

Articolul precedentVictor Negrescu 7 sfaturi pentru România în criza COVID-19
Articolul următorStare de urgenta in Romania