Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru cum a fost gestionata pandemia. Consultantul politic, Miron Mitrea, a atras atenția că, deși se caută un tap ispășitor fie în persoana lui Raed Arafat, fie în persoana lui Valeriu Gheorghiță, Executivul are șefi, primul este președintele, Klaus Iohannis, apoi premierul, Florin Cîțu. “A avut grijă domnul Iohannis sâ aibă un prim-ministru care să nu iasă din vorbă. Dar am senzația că până și domnul Cîțu o să-i iasă din vorbă. Nu poate președintele, Klaus Iohannis sâ spună că nu are nicio vină, poporul e un popor de proști. (…) Klaus Iohannis are responsabilitatea majoră pentru modul brambura de gestionare a luptei cu pandemia. Am ajuns să fim primii la mortalitate din lume, ceea ce înseamnă că avem cea mai proastă conducere executivă din lume. Este matematică simplă. Dacă avem “cele mai bune rezultate” la numărul de infectați și de morți, înseamnă că avem cea mai proastă conducere. Este evident, nu se poate altfel.
În ceea ce privește situația politică, Miron Mitrea considera că deciziile impuse de același Klaus Iohannis nu fac decât să adâncească criza politică, să înrăutățească situația. “L-a pus președinte la PNL pe Florin Cîțu și l-a aruncat la coș peste 5 zile. Astăzi PNL, principalul partid de guvernare, este partid-preș, USR este pusă la colț, iar ciuma roșie este partid de curtat. Astăzi Klaus Iohannis și adepții lui din PNL stau și se caciulesc ls ușa PSD”, a făcut consultantul politic fotografia momentului, în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. “Avem un  președinte amator, pentru care supărările personale sunt mai importante decât rațiunile politice, iar partidele refuză să înțeleagă că trebuie făcute compromisuri majore”,  a fost concluzia analistului politic.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „Președintele Klaus Iohannis m-a surprins în ultimii doi ani cu lipsa de profesionalism”
Articolul următorMiron Mitrea: PSD nu este încă decis, dar ii priește să nu se bage în ciorba lui Klaus Iohannis