PSD și Marcel Ciolacu trebuie sa se pregătească pentru funcția de prim-ministru. Digitalizarea este obiectivul numărul 1 al României, crede  Miron Mitrea. Invitatul permanent al emisiunii ”Culisele Puterii” de la Realitatea Plus a explicat că digitalizarea ar asigura o bună cunoaștere a realităților economice și sociale și un suport esențial pentru ajutorul țintit al Guvernului pentru categoriile în dificultate, nu pentru toată lumea, cum propune PSD și Marcel Ciolacu acum. 

Preturile vor deveni endemice la energie, iar economia este mai vulnerabilă decât populația.
“Prima grijă și cea mai mare grijă, după atenția de a nu muta războiul la noi în curte, este creșterea veniturilor populație. De aceea PSD și Marcel Ciolacu face parțial bine ce face. Când dai voucher e bine pentru categoriile defavorizate, dar când vii cu preturi învârtite, modelate, aranjate, ne furam căciulă. Populația este mai puțin în risc decât economia, mai ales IMM-urile (…) Guvernul, dacă vrea să ajute economia are două soluții: să reducă numărul de angajați la stat și să găsească metodele economice pentru creșterea veniturilor populației. Soluții economice, nu sociale, cele sociale trebuie să fie doar pentru cei care nu mai au ce face pentru propria situație “, a atentionat Miron Mitrea. Mesajul consultantului politic îl are ca destinatar direct și imediat pe Marcel Ciolacu. Președintele PSD nu mai poate evita preluarea responsabilității premierului în 2023. ” Înainte ca Nicolae Ciucă să preia conducerea PNL, PSD nu se gândea serios la rocadă. Are ministere suficient de importante și de dificile, ca sâ-și mai dorească să-și complice și mai mult existența, iar Nicolae Ciucă este un prim-ministru cu care se poate lucra. Nu este încăpățânat, nu este politicianist, nu are orgolii stupide. PSD nu se poate gândi să nu preia funcția de prim-ministru în 2023. Oricât de mult și-ar dori Marcel Ciolacu să nu ajungă la Palatul Victoria cu 1 an și jumătate înainte de alegeri, nu va putea. Ori se sparge alianța și nu sunt motive, ori din 2023 Marcel Ciolacu va fi prim ministru și Nicolae Ciucă va fi șeful Senatului. Analistul politic crede că schimbarea de ștafetă convenită la începutul constituirii Coaliției PSD cu PNL este recomandabil să privească doar prima funcție, iar schimbarea întregii garnituri de miniștri ar fi “o nebunie” , cu costuri foarte mari.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre scumpirile record: În momente de criză este nevoie să existe un mecanism de reglementare a pieței pe termen scurt
Articolul următorMarcel Ciolacu de neclintit: Dumitru Coarnă e deja afara din PSD!