Discuția despre cine a aruncat în aer conductele Nord Stream sunt precum cele despre Covid19: se vor purta la infinit și fiecare va da vina pe adversar. Consultantul politic, Miron Mitrea, este convins că încărcătura explozivă a fost montată încă de la construcția sistemului de alimentare cu gaze rusești și, acum, doar s-a găsit prilejul favorabil pentru ca responsabilitatea să fie cât mai dispersată.

“Gândește cui folosește aruncarea în aer! Nu le folosește rușilor. Nu le folosește principalilor beneficiari de gaze din Europa, cum ar fi Germania sau Olanda. Politic, sunt țări care aveau un interes. Există și grupuri economice. Există grupuri de afaceri care aveau gaz prea scump pentru a fi cumpărat. (…) Eu cred că nu a pus nimeni niște bombe acum. Orice stat interesat le-a pregătit din timp, le-a pus încă de când se montau conductele. Acolo a fost încărcătură de explozibil serioasă. Conductele au fost sparte pe zeci de metri, nu a fost o grenadă”, a explicat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus.

Miron Mitrea argumentat că s-a găsit prilejul cel mai bun de distrugere a sistemului de alimentare cu gaze întrucât, pe timp de război, fiecare dă vina pe adversar.

În alta ordine de idei, consultantul politic este de părere că există interese mari ostile Ucrainei în toate statele, inclusiv în SUA, iar maniera “exagerată” de autopromovare a presedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, generează iritare chiar în rândul susținătorilor și din SUA, și din Europa, și din România, și din Ucraina etc.

Cel mai recent exemplu în acest sens este nemulțumirea exprimată de Volodimir Zelenski că  nu a fost invitat să vorbească la decernarea Premiilor Oscar.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSUNTEM VICTIME COLATERALE? 
Articolul următorMinistrul Muncii, Marius Budăi: Colaborarea cu Ministerul Muncii din Germania pentru apărarea drepturilor lucrătorilor români se întăreşte!