Prezența lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO la reuniunea de la București cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de ”Parteneriat strategic SUA-România,” a nemulțumit conducerea PSD. Noul PSD, cum îl numește pe alocuri Marcel Ciolacu, nu a fost consultat în ceea ce privește o eventuală candidatură a sa din partea social democraților.

Specialiștii în comunicare politică susțin că fără a avea un partid puternic, Mircea Geoană nu poate ajunge în finala prezidențialelor din 2024.

Sursele Realitateadinpsd.net susțin că autopropunerea lui Geaonă de a fi candidat, fără consultarea liderilor PSD, ar fi o ofensă la adresa partidului. Chiar dacă ar fi impus de către factorul extern, bunul simț spune că vii să te asiguri de susținere și negociezi, ne spune un lider marcant al partidului, care a preferat să rămână anonim.

Marcel Ciolacu a declarat la finalul reuniunii Comitetului Politic că s-a terminat cutuma: președintele PSD este automat și candidatul la președinție, lăsând loc la speculații.

 

Articolul precedentCiolacu vrea să schimbe cutuma președintele PSD este și candidatul la alegerile prezidențiale a luat sfârșit
Articolul următorGabriela Firea vrea o lege care să permită statului să apere drepturile copiilor din familiile cu risc