Nicolae Ciucă este om serios. Declarația vine de la Alexandru Rafila și pune punctul pe “I” în scandalul pe care Alexandru Muraru a încercat, inept, să-l detoneze. Interese interne și externe impun României stabilitate și seriozitate guvernamentală. Sunt multe neajunsuri ale premierului, Nicolae Ciucă, dar și certitudinea loialității totale față de Guvernul pe care îl conduce și determinarea 100% pentru bune rezultate. Și, deodată, remaniere peste noapte, protocol al Coaliției discutabil, UDMR, afară de la guvernare! Președinții PSD și PNL au asistat muți de uimire, în vreme ce purtătorii de cuvânt ai celor doua mari partide au venit cu precizări clare, ferme, neechivoce: informațiile bombă nu au sursă politică și nici o bază în realitate. Într-un astfel de context se pune serios problema intereselor care stau în spatele unor personaje costumate peste noapte în lideri politici și a inadecvării intereselor lor la interesul național. 8 august 2022 a fost ziua ofensivei politice declanșate din afara instituțiilor politice, spre stupoarea absoluta a responsabililor formali și structurilor politice instituționalizate. În termeni militari am asistat la un atac terorist, la o tentativă de lovitură de palat nereușită doar ca urmare a amatorismului politic al inițiatorilor. Ca să nu ne mai ascundem  în spatele cuvintelor s-a vădit pricinica necazurilor noastre economico-sociale: băieți cu ochi albaștrii care se vor aranjori politici, cu mențiunea că, de aceasta data, fiind promovați peste rând, au gafat inimaginabil și s-au dovedit incapabili, în termeni comuniști, să schimbe chiar și un comandant de detașament dintr-o școală de la țară, din vremea lui nea Nicu. Ceaușescu, nu Ciucă.
Dar, în urma nereușite, rămâne gravitatea intenției: lovitura voia să zguduie guvernarea și să-l arunce din peisaj pe Marcel Ciolacu, liderul celui mai mare partid de la guvernare, ca să-i facă loc unui Mircea Geoană dornic să câștige în 2022 războiul din 2009.
Primul care ar trebui să se revolte și să răstoarne masa aranjamentelor politice este chiar Mircea Geoană. Pe domnia sa anumite structuri și-au demonstrat capabilitatea de a schimba rezultatul alegerilor în câteva ore, au creat diversiunea Paris și au lucrat liniștite trans-atlantic și i-au oferit domnului Mircea Geoană lecția usturătoare că fără susținerea “discretă” nu face nici cât o ceapă degerată. Se numește domesticire! Cu o chemare la DNA, cu un selfi cu cadourile ticăitoare primite de la Marian Vanghelie, cu gararea fostului președinte PSD pe o funcție călduță, bănoasă și impunătoare, dar mai mult onorifică, de secretar general adjunct la NATO, până sistemul se hotărăște să-i ofere ceea ce i-a demonstrat ca nu poate obține singur, peste capul soacrei și al confruntărilor parapsihologice. 
Domnule Geoană, doar nu credeți că toate aceste sfori erau în mână lui Traian Băsescu? Domnule Geoană, doar nu credeți că Piratul de capul lui v-a furat mandatul prezidențial? Aceasta caznă prezidențială de 13 ani, domnule Geoană, se numește punere în lesă și subiectul operațiunii nu se poate numi bărbat politic. Dar cum la mijloc sunt idealurile neoprogresiste, mai  contează? Poate doar pentru doamna Mihaela, dragostea mea…

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPrimarul PSD al Piteștiului, Cristian Gentea, felicitat de Federația Română de Judo
Articolul următorPreședintele PSD : în 2023, avem premier PSD sau alegeri anticipate