Agricultura românească este pe avarie. Dezamăgit de ce a prezentat premierul, Florin Cîțu, împreună cu ministrul Cristian Ghinea, Marcel Ciolacu  a tras un puternic semnalul  de alarmă. Ministrul, Adrian Oroș, a trimis la Bruxelles un proiect de realizare a sistemului de irigații pe care s-a așezat praful de mai bine de 30 de ani. Moștenit de la fostul președinte, Nicolae Ceaușescu, planul liberal de modernizare a produs rumoare printre experții Comisiei Europene, năuciți de lecția de istorie medievala pe care  le – au servit-o guvernanții de la București. Rezultatul este zero fonduri pentru irigații. Președintele PSD spune că are informația direct de la oficialii europeni.
 În aceste condiții, capriciile vremii se adaugă pestei porcine, gripei aviare, căderilor de teren și… Inundațiilor. Pentru că și fondurile pentru amenajarea apelor s-au redus cu aproape o treime, după ce Comisia Europeană a văzut propunerile Guvernului Cîțu și a lăsat doar 1,5 miliarde de euro pentru acest capitol. 
În aceste condiții, liderul social democrat a arătat că susccesul PNRR nu ar trebui să aibă culoare politică și PSD  s-a dus la Palatul Victoria cu gândul să dea o mână de ajutor, dar este blocat pentru că documentul privind relansarea economică a României este ținut la secret de Guvernul Cîțu. PSD cere respectarea principiului european al transparentei decizionale și prezentarea PNRR în Parlamentul României înainte de a fi depus la Comisia Europeană în forma finală.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD București îi cere lui Nicușor Dan să înceapă lupta cu țânțarii și șobolanii
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”